Jaar na jaar worden tijdens internationale wedstrijden de beste bieren ter wereld gekozen. In deze competities nemen gevestigde brouwerijen het op tegen jonge, moderne brouwers, carrièrewisselaars en oude rotten. De beste man wint, ongeacht hoe lang hij of zij al in het vak zit, en dat is juist het leuke ervan. Voor Brasserie Du Bocq uit België was 2019 een heel bijzonder jaar. Hun Blanche de Namur werd uitgeroepen tot 's werelds beste Wit met een gouden medaille in de Brussels Beer Challenge. Een feestdag voor de brouwerij en een mooie beloning voor de hardwerkende mannen en vrouwen achter de ketels, wier motto ‘Simply Perfect’ is.

Van boer tot brouwer

De geschiedenis van de brouwerij begon klein en bescheiden. De boer Martin Belot brouwde zijn eerste brouwsel in 1858. Omdat de landbouw in de winter braak lag, begon hij bij te verdienen met zijn zelfgebrouwen bier. De uitstekende waterkwaliteit van zijn geboorteplaats speelde hem in de kaart. Omdat Martin en zijn kleine team van landarbeiders elke stap van het werk zelf uitvoerden, konden ze slechts een relatief kleine straal bedienen. Er ging echter nieuws rond over hun ruime keuze aan verschillende bieren, wat de familie een goede reputatie in de regio bezorgde. Pas bijna honderd jaar later werden de eigen levering van de brouwerij en de parallelle landbouwexploitatie stopgezet. Vanaf dat moment werd het bier verkocht in supermarkten, drankenhandels en detailhandelaren en werd het niet langer alleen genuttigd door mensen in de directe omgeving van de brouwerij. Het brouwen gaat tot op de dag van vandaag door op de oude locatie in Purnode.

Exporteren met gevolgen

Omdat Belgisch bier al een tijdje een echte opleving kent en in het buitenland populairder is dan ooit tevoren, stapte ook Brasserie Du Bocq in de export en kon dankzij deze slimme zet zijn productie bijna verdubbelen. Het assortiment van de brouwerij is gebaseerd op meer dan 150 jaar brouwtraditie en hoge normen op het gebied van kwaliteit en smaak. De bekroonde Blanche de Namur is het vlaggenschip van de brasserie en wordt, zoals alle producten van Du Bocq, gemaakt met een selectie van voortreffelijke grondstoffen. Op typisch Belgische wijze ondergaan de gebrouwen stukken een tweede gisting na het bottelen. Door deze techniek worden de natuurlijke ingrediënten op zachte wijze behouden en ontstaat een onvergelijkbaar diepe smaak. Afhankelijk van de stijl dient het bier geserveerd te worden op een temperatuur van 4 tot 12 graden Celsius. Blanche de Namur wordt gedronken op 4 graden. Met een lichte zwaai van de fles wordt het bezinksel losgemaakt en over het resterende bier in het glas gegoten.

Proost, op uw gezondheit!


Artikelnr. Product Container Prijs

12002003

blanche de namur

Brasserie du Bocq

0,33 L Flasche - € 6,36 / LTR

€ 2,10
MEHRWEG

Te populair