Mehrkornbiere,Frucht- & Sauerbiere

De tijd dat alleen klassieke bierstijlen zoals Pils, Lager, enz. werden gedronken, is voorbij - uiterlijk met de start van de ambachtelijke bierbeweging in de VS. Kleine microbrouwerijen experimenteren heel graag en gebruiken een grote verscheidenheid aan nieuwe ingrediënten in het brouwproces.

Fruitbieren

De bereidheid om te experimenteren en te innoveren is duidelijk terug te zien in de bierstijl van de fruitbieren. Of het nu kersen, frambozen of perziken zijn: er zijn geen grenzen. De bekendste stijlen zijn de Belgische Kriek (Lindemans - Kriek) en Framboise (Lindemans - Framboise) , die van oorsprong een lambiek is en vervolgens met fruit wordt gebrouwen. Ingrediënten zoals matebladeren, afkomstig uit Peru, belanden vandaag de dag ook in de brouwketel (St. Erhard® - Alpaca Mate Ale) en creëren een ongelooflijke verscheidenheid aan smaken die men zich vroeger niet kon voorstellen.

Zure bieren

De bierstijl zure bieren zijn moeilijk te definiëren. Typische vertegenwoordigers van zure bieren zijn de lambiekbieren, de Geuze (Lindemans - Geuze) en de Faro (lambiek met kandijsuiker), die hun oorsprong hebben in België. De Berliner Weisse (BRLO - Weisse) en de Gose (Bayerischer Bahnhof - Original Leipziger Gose) zijn waarschijnlijk de bekendste Duitse zure bieren. Speciale gisten of melkzuurbacteriën geven de zure bieren hun verfrissend zure smaak.

Fruitige en zure bieren worden optimaal aangevuld met wit vlees, lichte salades, sushi en scampi's. Een ijsje met fruit ondersteunt perfect de smaak van de twee stijlen.