Bacchus was de eerste lijn speciaalbieren van Van Honsebrouk. Vandaag combineert de Belgische brouwerij verschillende series onder één dak en Bacchus legde er de basis voor.
Het basisrecept voor alle drie de bieren genaamd Bacchus is een Vlaams bruin bier. De zogenaamde Vlaams Oud Bruin is een roodbruine bierstijl die qua karakter bijna te vergelijken is met wijn. Dit komt door de uitgesproken zuurgraad die typerend is voor dit type bier. Veel vertegenwoordigers van het ras zijn te zuur voor de onervaren smaak, maar brouwerij Van Honsebrouk heeft het recept verfijnd en de scherpe zuurgraad van het brouwsel afgerond. Nu brengt het een harmonieuze symbiose van zuurgraad, fruitigheid, zoetheid en zuurheid in het glas.
Voor hun Bacchus Kriek voegden de brouwers kersen toe aan deze smaak. Het dieprode zomerfruit gaat prachtig samen met de geur van Oud Bruin en combineert romige karamel, zacht gebrande mout en frisse zuren met de sappige zoetheid van vers geoogste kersen. Naast het onmiskenbare aroma dragen de vruchten ook bij aan een prachtige kleur: Bacchus Kriek vloeit helderrood in het glas en is versierd met een schuimkraag met gemengde poriën in zachtroze.
Kersenliefhebbers opgelet, dit brouwsel lest je dorst naar bier, verfrist je en brengt de volle lading kersen naar je tong!
Water, gerstemout , tarwehop , gist, kersensap, suiker, zoetstof