Brouwerij Rodenbach lanceerde onlangs een serie die de klassiekers in haar assortiment nieuw leven inblaast. Onder de werktitel ‘Evolved’ brengt het team nieuwe interpretaties uit van de populairste bieren uit het kernassortiment. Tijdens dit proces bekijken de meesterbrouwers het brouwsel van heel dichtbij en zien hoe ze het de finishing touch kunnen geven door het in vaten te laten rijpen. Eén van deze brouwsels is St. Georges, een geuze die tot in de jaren zeventig werd gebrouwen en gebaseerd is op een eeuwenoud recept. Op een gegeven moment raakt het brouwsel misschien uit de mode, maar nu beleeft het een renaissance dankzij de nieuwe release.
De basis is een fruitig, fris bier dat lijkt op een pale ale, maar aanzienlijk zuurder is. Meerdere brouwsels worden samengevoegd tot één, wat resulteert in een ongeëvenaarde smaakdiepte. Nadat het brouwproces is voltooid, gaat het gerstenap nog maar liefst twee jaar in een houten vat en rijpt daar tot een bijzondere specialiteit met een rond karakter.
De geëvolueerde St. Georges presenteert zich in een glinsterende roodgouden ambertint in het glas en vormt een vluchtige sluier van wit schuim. Een heerlijke geur van rijpe appels en zonovergoten perziken vult de kamer. De smaak volgt deze fijne eerste indruk en levert zoet fruit, gedroogde abrikoos, fruitige zuren, leer, vanille en aardse houttonen. Complex en uiterst charmant!
Water, tarwemout, gerstemout, maïs, rijst , fructosestroop, hop, stabilisator: E405, korianderzaad, sinaasappelschil, hopextract, natuurlijk hoparoma