Das Bierseminar

Het bierseminarie - Waarom deelnemen aan een bierseminarie van de Bierothek®?

Wilt u tijdens uw volgende stamtafelbijeenkomst indruk maken met professionele bierexpertise?
Ben je nog een beginneling op het gebied van speciaalbier, maar wil je er graag meer kennis over opdoen, maar zijn Wikipedia-artikelen te onpersoonlijk voor je?
Wil je een heel bijzonder persoon blij maken met een bijzonder cadeau en gewoon bedanken?
Wilt u met uw bedrijf en medewerkers een heerlijke avond doorbrengen ter ere van Kerstmis of jubileum?
Wij maken van jou een echte biersommelier!

Voor al deze gevallen hebben wij precies wat u zoekt! – De Bierothek®-seminaries


Bierothek® Dappere maandag

De werk- of universiteitsweek begint weer en je motivatie is beperkt? Kom dan elke maandag naar één van onze vaste Bierothek® vestigingen en bewijs jouw lef!
Tijdens Brave Monday kun je gewoon naar jouw Bierothek®-filiaal komen en een biertje proeven. U kunt aan één van onze medewerkers vragen of u mee wilt doen aan Brave Monday. Zij zorgen dan voor een biertje dat je mag proeven. Je weet vooraf niet welk bier je gaat proberen. Wees een echte biersommelier en bepaal de kleur, geur, smaak en bierstijl en maak indruk op onze medewerkers en je vrienden met jouw kennis.
Het mooiste is dat je je bier geheel gratis kunt proberen. Geen kosten, geen verplichtingen.
Alleen bij deelnemende vestigingen!
Ga naar binnen, probeer, geniet!

Bierothek® bierseminarie

Het bierseminarie vindt doorgaans elke vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur plaats in alle Bierothek®-vestigingen en kost standaard € 49. Het aantal deelnemers is beperkt. Vanwege de grote vraag verzoeken wij u om het bierseminarie in onze Bierothek® onlineshop of rechtstreeks in uw Bierothek®-filiaal te boeken.
Tijdens ons bierseminarie krijgt u spannende informatie over de geschiedenis van bier. Ook krijg je een overzicht van het brouwproces en welke grondstoffen er gebruikt worden bij de verschillende brouwstijlen. Maar naast alle theorie mag de praktijk tijdens een bierseminarie niet worden verwaarloosd. Hoogtepunt is het proeven van zeven speciaalbieren, waardoor je dankzij een vooropleiding in genotsgerichte smaaksensoren de verschillende bieren makkelijker kunt begrijpen en identificeren.
Na het bierseminarie krijgt u een Bierothek® biersommelierproefglas, een Bierothek® bierdiplomacertificaat, diverse proefbierviltjes en ander biergerelateerd seminarmateriaal geheel gratis mee naar huis. Uiteraard kunt u de geproefde seminarbieren ook rechtstreeks in onze vestigingen kopen.
U bent ook van harte welkom om als individuele of besloten groep een Bierothek®-bierseminar bij ons te boeken – neem gewoon contact met ons op.
De volgende bierseminardata in uw stad vindt u op www.bierothek.de/veranstaltungen

Bierothek® bierproeverij
Met de Bierothek® bierproeverij bieden wij u een bijzondere themaproeverij aan waarbij u uitgebreid kennis kunt maken met het aangeboden onderwerp. De onderwerpen die wij aanbieden zijn onder meer Belgische bieren, ambachtelijke bieren, kaas en bier, whiskybieren, bockbieren en nog veel meer. bij. Net als bij het klassieke bierseminar leren we je theorie maar ook praktijk, waarbij je ook veel verschillende bieren kunt proeven.
U bent ook van harte welkom om als individuele of besloten groep een Bierothek®-bierproeverij bij ons te boeken – neem gewoon contact met ons op.

Bierothek® brouwseminarie

Tijdens een brouwseminarie kunt u zich verheugen op een heel bijzondere ervaring. Je dag vindt plaats in een lokale brouwerij. Hier krijgt u specialistische informatie over de brouwerij, het brouwproces en andere nuttige theoretische aspecten. In het praktijkgedeelte kun je genieten van zes biertjes. Vervolgens brouw je je eigen bier, uiteraard met ondersteuning van de seminarieleider. Al na zes weken kunt u uw speciaal gebrouwen bier ophalen bij de brouwerij. Wat is er beter dan je eigen bier brouwen?
Omdat het Bierothek® brouwseminarie ongeveer negen uur duurt, zijn de maaltijden uiteraard bij de prijs inbegrepen.
Het Bierothek® brouwseminarie vindt slechts één keer per maand plaats, daarom raden wij u aan zich vooraf in te schrijven.
U bent ook van harte welkom om als individuele of besloten groep een Bierothek®-brouwseminarie bij ons te boeken – neem gewoon contact met ons op.

Bierothek® bedrijfsevenementen/privé-evenementen

In deze ruimte bieden wij u een bierproeverij aan, die geheel naar uw persoonlijke klantwensen wordt samengesteld. Hoeveel bieren je wilt proberen, is geheel aan jou. Of het nu gaat om één biertje, 30 verschillende biersoorten met verschillende bierstijlen of een themabierselectie: jij bepaalt welke bieren je wilt proeven. Wij helpen u graag bij uw keuze.
Uw evenementen of vieringen kunnen plaatsvinden op een van uw locaties of in een van onze Bierothek®-vestigingen.

Heeft u geen interesse in een proeverij onder leiding van een Bierothek® biersommelier en wilt u gewoon bij ons het bier van uw keuze kopen, dan is dat uiteraard geen probleem. Met ruim 500 verschillende bieren in ons assortiment vinden wij voor iedereen de juiste bierspecialiteiten.

Over het algemeen

Onderstaande evenementen worden aangeboden in alle Bierothek® vestigingen.
Een overzicht van bierseminars of andere Bierothek®-evenementen vindt u hier.
Houd er rekening mee dat de minimumleeftijd voor deelname aan een Bierothek®-evenement 16 jaar is.

Als u nog vragen of opmerkingen heeft, kunt u contact opnemen met een van onze winkelmanagers op 0951/3017-8389 of per e-mail op shop@bierothek.de.

;