Meesterbrouwer David Hertl staat bekend om zijn onverschrokken gebruik van onconventionele ingrediënten. De jonge wildeman uit Thüngfeld heeft Beieren een paar keer moeten verlaten om zijn gekke ideeën in de praktijk te brengen. Zijn bekendste geniale zet is de komkommergose : een klassieke gose waar David met een royale portie komkommers zijn eigen stempel op drukt. Een bier waar je van houdt of waar je een hekel aan hebt. De nieuwste creatie van Hertl’s pen is minder controversieel en veel aangenamer.
In plaats van komkommers kiest de Frankische voor wat waarschijnlijk het meest populaire fruit van de zomer is om zijn Berliner Weisse te verfijnen: frambozen!
De klassieker uit de hoofdstad heeft uiteraard een intense zuurgraad, die niet noodzakelijkerwijs overeenkomt met de smaak van het grote publiek, maar wel een grote frisheid in het glas brengt. De brouwerij combineert het brouwsel met verse frambozenpuree, waardoor het een fruitige component krijgt die goed samengaat met het zuur. Nadat het brouwproces is voltooid, rijpt het bier nog ruim een jaar. Deze langere bewaring brengt harmonie in het aromaspel en maakt de smaak complexer en fijner. Het afgewerkte brouwsel vloeit in delicaat oudroze het glas in en geeft ons een zomers boeket van frisse zuren, pittige frisheid en heerlijke frambozen.
Komkommer of framboos: wat heeft jouw voorkeur?
Water, gerstemout , tarwemout , frambozenpuree, hop, gist