Hoewel er een populair gezegde bestaat: ‘Bier op wijn, laat het los’, zijn we ons niet bewust van enige wijsheid die het mengen van bier en wijn verbiedt. Toch moet je niet zomaar een vreemde cocktail mixen van een pint en een tarwekorrel. Veel liever laten wij de professionals aan het werk!
Meesterbrouwer David Hertl komt uit een familie van wijnmakers en heeft al verschillende creaties gecreëerd die het beste van twee werelden combineren. De uitzonderlijke brouwer weet als geen ander de magie van druiven te combineren met de magie van hop. Zijn nieuwste brouwsel is gemaakt in samenwerking met Markus van wijnmakerij Meier Weinerlebnis in Ulsenheim. De wijnmaker bracht een fijne Riesling naar de brouwerij en David toverde er een zogenaamde Riesling Sour Ale uit. Hun Saurer Franke heeft een indrukwekkend alcoholpercentage van 7,0% en combineert de sappige zuurgraad van witte druiven met volle granen en edele hop. In tegenstelling tot conventionele zure bieren is dit brouwsel niet koolzuurhoudend, maar omhult het de tong met dezelfde zijdezachte textuur als een witte wijn.
De gebruikte wijn is van de hoogste kwaliteit en wordt gemaakt van druiven die zijn geteeld volgens de filosofie van de biologische landbouw, vrij van kunstmest en verontreinigende stoffen. Goed voor de bodem, goed voor de insecten en goed voor jou!
Bier (water, gerstemout , hop, gist) + wijn, bevat sulfieten