De Latijnse term ‘magnus’ heeft een aantal betekenissen, allemaal gecentreerd rond grootte, hoogte en reikwijdte. Het kan hoog, breed, groot of lang betekenen, maar het kan ook worden gebruikt om woorden uit te drukken als aanzienlijk, belangrijk, sterk, nobel en machtig. Magnus staat in alle opzichten voor een hoog niveau, een maximum of – in de vorm ‘maximus’ – een overtreffende trap.
Brouwerij S. Riegele koos Magnus als titel voor een heel bijzonder brouwsel dat werd bedacht door de bekroonde meesterbrouwer Frank Müller en de wereldkampioen biersommelier Sebastian Priller-Riegele. Hun gezamenlijke werk is een op vat gerijpte kriek, vergist met drie geselecteerde gisten uit eigen en Belgische veredeling en op smaak gebracht met honing. De handgemaakte druppel werd op hout bewaard en brengt naast het vurige alcoholpercentage van 10,0% een onvergelijkbaar harmonieus, complex en diep genotsmoment in het glas.
Gebrouwen met een trio van gerst-, haver- en tarwemouten, is Maximus een prachtig robijnrood met een ivoren schuimkraag. Een symfonie van eikenhout, rijpe kersen en kaneel vult de lucht en verleidt je tot drinken. De sensuele smaak bestaat uit krachtige rode wijn, kruidig hout, vanille, romige bloesemhoning, sappige kersen en winterkruiden. De alcohol zorgt voor een warmte die zich al na enkele slokjes prettig door lichaam en geest verspreidt.
Magnus 24 is een onvergelijkbaar exquise biergenot, beperkt tot 1000 flessen.
Water, gerstemout, tarwemout, havermout , natuurlijk zuur kersensap, honing, hop