Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Kersen zijn iets heel bijzonders: je kunt ze maar ongeveer zeven weken per jaar oogsten en om hun volle zoetheid te bereiken, hebben de kleine rode vruchtjes veel zon nodig. In het voorjaar trekken de prachtige bomen bezoekers aan met hun weelderige bloesems, waarna ze mei, juni en juli verzoeten. Om het hele jaar door van kersen te kunnen genieten, hebben de brouwers van Pinta een smakelijk alternatief bedacht voor jam, gelei en sap: Kwas Tau, een heerlijk kersenzuur bier.
Het dieproodzure bier wordt op smaak gebracht met het sap van verszure kersen en krijgt zijn frisse zuurgraad niet alleen van zomersteenfruit, maar ook door het gebruik van melkzuurbacteriën.
De kersenbierspecialiteit presenteert zich in een verleidelijk robijnrood in het glas en maakt zijn aantrekkelijke uiterlijk compleet met een kleine kroon van roze schuim. De kers loopt als een rode draad door het biergenot en heeft niet alleen een grote invloed op de kleur: ook qua geur en smaak is de kers de ster. De zomerse geur van vers geoogste kersen nodigt uit tot drinken en ook hier speelt het fruit de hoofdrol. Sappige tonen van volledig rijpe zure kersen overspoelen het gehemelte, een fruitige zuurgraad complementeert de fruitexplosie.
Kvass Tau is een fruitige verfrissing waar we vooral van genieten als de zon schijnt en het weer goed is.
Water, gerstemout , tarwemout , kersensap, hop en gist