Brauerei Roppelt

Brouwerij Roppelt in Stiebarlimbach leeft, leeft en houdt van bier: ze brouwen het, ze drinken het en delen het met hun klanten. Elke slok brengt het hart en de ziel, de passie en de toewijding van de brouwers voor hun vak over. De specialiteiten van Roppelt zijn gewoon een genot.

Kwaliteit van de eerste tot de laatste slok

Het bier van Roppelt wordt gemaakt in de eigen brouwerij: Franz Roppelt brouwt zijn prachtige brouwsels met behulp van de modernste technologie. Als basis gebruikt de meesterbrouwer alleen de ingrediënten die de Beierse Zuiverheidswet van 1516 voorschrijft. Hij hecht veel belang aan de kwaliteit en herkomst van de grondstoffen. Het liefst kiest hij voor regionale boeren en elk element dat in zijn ketels past is een handgeplukt natuurproduct. Vakmanschap en ervaring uit tientallen jaren brouwwerk doen de rest. De nuchtere bieren in het assortiment kenmerken zich door hun eerlijke karakter en evenwichtige smaak. De brouwerij uit Aischgrund schenkt haar bier zowel in het eigen restaurant als in de bierkelder. Naast de vloeibare specialiteiten biedt de brouwerij stevige huisgemaakte gerechten en delicatessen uit de Frankische keuken. Vooral de karpers, die de brouwerij in de eigen vijver kweekt en in de maanden met R serveert, zijn populair. Je schiet het spel ook zelf. Transparantie en de hoogst mogelijke kwaliteit zijn het allerbelangrijkste bij Roppelt.

Levende traditie

Brouwerij Roppelt is een van de weinige brouwerijen in Franken die nog steeds zelfgebrouwen bier maakt. Deze oude traditie vindt zijn oorsprong in een tijd waarin de mouterij door de brouwerijen zelf werd geëest. De boeren uit de regio konden daar rechtstreeks hun mout leveren en kregen naast hun betaling een kleine bonus: hun graanaandeel werd omgezet in bier en de boeren konden deze hoeveelheid gerstensap tegen een gereduceerde prijs kopen. Direct na het brouwproces konden zij hun aandeel innen. Het jonge bier werd in onze eigen vaten afgevuld en thuis in de kelder bewaard. Dit betekende dat iedereen controle had over hoe lang ze hun bier lieten rijpen en door de ventilatieopening te luchten konden ze zelf beslissen hoe pittig en aromatisch hun brouwsel moest zijn. De meeste brouwerijen in Zuid-Duitsland handhaafden de praktijk van thuisbrouwen, maar met de komst van grote, industriële mouterijen verdween deze praktijk. Des te beter is het dat er brouwerijen zijn die hun klanten nog steeds thuisbrouwen aanbieden en hen in staat stellen een deel van het proces van dichtbij mee te maken en er zelf invloed op uit te oefenen. Tegenwoordig hoef je geen gerst meer mee te nemen, maar heb je gewoon een vat bij je en schrijf je vooraf in!


Bij ons verkrijgbaar

(0)
€ 2,90
MEHRWEG 0,50 L Flasche - € 5,80 / LTR
Te populair
(0)
€ 2,90
MEHRWEG 0,50 L Flasche - € 5,80 / LTR
Te populair
(3)
€ 2,50
MEHRWEG 0,50 L Flasche - € 5,00 / LTR
Te populair
(1)
€ 2,90
MEHRWEG 0,50 L Flasche - € 5,80 / LTR
Te populair
4 Resultaten
147__maf__logo2

Brauerei Roppelt - Franz Roppelt
Stiebarlimbach 9
91352 Hallerndorf

Deutschland DE

brauerei-roppelt@t-online.de

http://www.brauerei-roppelt.de

Ontdek andere brouwerijen.