Brauhaus Höchstadt

De traditie van gemeentelijke brouwerijen gaat eeuwen terug. In het verleden hadden de meeste plaatsen een door de gemeenschap gerunde brouwerij waar bewoners bier konden brouwen. Er was altijd een getrainde meesterbrouwer aanwezig om leken te helpen met brouwen. Zowel particulieren als verhuurders en restaurantuitbaters maakten van deze gelegenheid gebruik om in hun bierbehoefte te voorzien. De haast naar de gemeentelijke brouwerijen was navenant groot. In Höchstadt an der Aisch was de gemeenschapsbrouwerij zo overbelast dat zeven lokale herbergiers besloten het heft in eigen handen te nemen.

Een gemeenschapsproject

De herbergiers uit Höchstadt waren het zat om hun brouwcapaciteit te delen met particulieren en allerlei anderen, dus bundelden ze hun krachten en huurden in 1926 de brouwerij van de voormalige Dresel-brouwerij. Ze hebben de verouderingsfaciliteit opnieuw uitgerust en zijn kort daarna aan de slag gegaan. De bierproductie liep zo goed dat een paar jaar later de kleine brouwerij uit haar voegen barstte en op zoek moest naar een andere locatie. In 1936 kocht de gemeenschap onroerend goed en bouwde er een gloednieuwe brouwerij. Nadat de Tweede Wereldoorlog voorbij was en er geen schade meer was, werd de brouwerij onmiddellijk opnieuw gemoderniseerd en uitgebreid. Tot nu toe zijn er enkele gebouwen en allerlei technische hulp bijgekomen. Ondanks de sprong naar de moderne tijd heeft de brouwerij in Höchstadt an der Aisch enkele tradities behouden. Dit omvat bijvoorbeeld thuisbrouwen. Volgens een oud gebruik kunnen de inwoners van de stad hun eigen vat naar de brouwerij brengen en wordt dit gevuld met jong, ongerijpt bier. Vervolgens kunt u het brouwsel thuis in uw eigen kelder naar uw smaak laten rijpen. Vroeger boden veel brouwerijen deze service aan, maar vandaag zijn er nog maar een paar over.

Een hart voor Höchststadt

Het assortiment van brouwerij Höchstadter is een mengelmoes van traditionele Frankische brouwsels. Alle creaties zijn gebaseerd op jarenlange brouwervaring en beproefde recepten. Het water voor het bier komt uit de eigen bron van de brouwerij en ook de hop en de mout komen uit de regio: de brouwerij haalt haar groene goud uit Spalt en het graan voor de brouwmout groeit op Frankische bodem. Deze voortreffelijke grondstoffen worden verwerkt tot het beste bier volgens de strenge specificaties van de Beierse Zuiverheidswet. Naast de kwaliteit van haar producten hecht de brouwerij ook belang aan haar inzet voor sociale en culturele doelen. Het team ondersteunt regionale festivals, clubs en evenementen en is actief onderdeel van het leven in en rond Höchstadt.


Bij ons verkrijgbaar

(0)
€ 1,90
MEHRWEG 0,50 L Flasche - € 3,80 / LTR
Te populair
1 Resultaten
220__maf__Unknown

Brauhaus Höchstadt/Aisch e.G.
Kellerstr. 11
91315 Höchstadt

Deutschland DE

info@Brauhaus-Hoechstadt.de

http://www.brauhaus-hoechstadt.de/startseite.html

Ontdek andere brouwerijen.