Thatchers Cider

De familie Thatcher is een echte familie: vier generaties bundelen hun krachten om de immer populaire cider te produceren en zijn betrokken bij elke stap, van de appelboom tot de uiteindelijke drank.

Familiezaak

Myrtle Farm in Sandford maakt al meer dan 100 jaar cider. Aanvankelijk werden de appels geperst met een mechanische pers en veel spierkracht, later maakte een hydraulische pers het moeilijke werk gemakkelijker. Tot 1984 werd vee als tweede steunpilaar gehouden. Uiteindelijk besloten ze al hun kaarten op de cider te leggen. Wat tot op de dag van vandaag op de boerderij aanwezig is, zijn de enorme houten vaten waarin de cider tot zijn fruitige pracht rijpt. De vaten zijn gemaakt van eikenhout en zijn ruim 150 jaar geleden gemaakt. Ze geven de cider een heel bijzonder karakter en zijn de trots van de familie Thatcher. Het productieproces is sinds het begin flink veranderd en gemoderniseerd, maar het recept is een verzorgd familierecept gebaseerd op de tweede ciderbrouwer Stanley Thatcher. In honderd jaar tijd is de ciderfabriek van Thatcher steeds opnieuw uitgebreid: de appelboomgaarden bleven groeien, de cider kreeg internationale aandacht en werd in 2017 zelfs uitgeroepen tot de beste cider ter wereld. En de toekomst ziet er rooskleurig uit! Eleanor Thatcher behaalde op 16-jarige leeftijd haar tractorrijbewijs en maakt actief deel uit van de ciderproductie.

Van bijen en bloemen

Myrtle Farm is idyllisch gelegen aan de voet van de Mendip Hills. Appelboomgaarden strekken zich uit over het heuvelland zover het oog reikt en zijn een waar paradijs voor mens en dier. Naast de commerciële teelt is er een boomgaard die uitsluitend wordt gebruikt voor het onderzoeken en behouden van zeldzame, bijzondere en heerlijke appelvariëteiten. John Thatcher verzamelde en plantte door de jaren heen meer dan 450 verschillende soorten appelbomen. Om hun cider voortdurend te verbeteren en nieuwe, innovatieve variëteiten te ontwikkelen, zijn de Thatchers altijd op zoek naar smakelijke appelvariëteiten. De plantages beslaan maar liefst 500 hectare. De eigen bijen van de boerderij zorgen voor een rijke oogst. Overal in de boomgaarden staan bijenkorven, er is veel activiteit rond de appelbomen als ze in bloei staan en de lucht is gevuld met een majestueus gezoem. Velden met wilde bloemen worden ingezaaid om andere insecten, zoals hommels, aan te trekken. Gemiddeld duurt het ongeveer zeven jaar voordat een appelboom vrucht draagt. Elke boom heeft het hele jaar door verzorging nodig: voldoende water, voedingsstoffen en vakkundig snoeien zorgen ervoor dat de boom zo’n 40 jaar vrucht kan dragen. Om aan de grote vraag te voldoen en de kleine boeren in het gebied te ondersteunen, kopen de Thatchers naast hun eigen appels ook fruit van hun naburige boerderijen.

Er zit veel vakmanschap, liefde en natuurlijk goede appels in Thatchers Cider!


Bij ons verkrijgbaar

(5)
€ 4,20
- 0,50 L Flasche - € 8,40 / LTR
Te populair
1 Resultaten
309__maf__thatchers-logo

Thatchers Cider Co ltd.
Myrtle Farm
BS25 5RA Somerset

Vereinigtes Königreich GB (UK)

info@thatcherscider.co.uk

http://www.thatcherscider.co.uk

Ontdek andere brouwerijen.