karamelldiktator

(3)
Artikel momenteel niet beschikbaar
€ 4,50
MEHRWEG 0,33 L Fles € 13,64 / L
Niet op voorraad

Houd mij op de hoogte

Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.

* Prijzen zijn inclusief wettelijke BTW. Plus Scheepvaart plus Deponeren 0,08

Iedereen die Almut von Emma - Biere ohne Beard kent, weet dat er alleen grote dingen van haar kunnen worden verwacht. Als de voormalige lerares iets doet, is het goed en zijn haar biertjes meer dan goed. De lekkerste nieuwe toevoeging aan hun illustere assortiment is de Caramel Dictator.

Onze biersommelier Marco Liebig heeft de Barleywine voor jullie geproefd en is er enthousiast over!

Het fijne bier met de krachtige naam is een Barleywine. Deze bierstijl is aansprekend Engels, hoge gisting en moutgericht en maakt indruk met een flinke portie restzoet. De Bass & Co. Brouwerij was de eerste brouwerij die commercieel gerstewijn brouwde en gaf het bier zijn naam in 1903. Hoewel Barleywine helemaal geen wijn is, staat het toch in de titel. Dat komt door het wijnachtig hoge alcoholgehalte: Barleywine heeft doorgaans tussen de 8 en 12 procent, maar er zijn ook varianten die aanzienlijk meer toeren kunnen laten zien.

Barleywine bestond echter al vóór Brass & Co.: de bierstijl heeft zijn wortels in Groot-Brittannië, waar brouwers seizoensgebonden sterke ales brouwden. Deze werden in kleine hoeveelheden gemaakt en konden vanwege het alcoholgehalte lange tijd worden bewaard. De traditie van Old Ales, Stock Ales en Strong Ales was geboren!

Zoals alle goede dingen bereikte berleywijn uiteindelijk de Verenigde Staten. De Britse bierstijl beleefde daar in de jaren zeventig een renaissance. De legendarische Anchor Brewing Company brouwde de eerste Amerikaanse barleywine en noemde deze ‘Old Foghorn’.

Door deze ontwikkeling wordt er nu stilistisch onderscheid gemaakt tussen Britse en Amerikaanse Barleywine. Deze laatste is iets hoppiger dankzij royale hoeveelheden Amerikaanse aromatische hop, terwijl de Engelse versie schittert met een moutig karakter. Er is voor elke smaak iets!

De karameldictator verschijnt licht troebel in het glas. Een fijn crèmekleurig schuim kroont het hazelnootbruine bier.

Marco's geoefende neus ruikt vaag gebrande karamel, rozijnen en gedroogde steenvruchten zoals abrikozen en pruimen.

De initiële smaak maakt indruk met een heerlijke fruitigheid met tonen van fluweelzachte abrikozenjam. Na de eerste fruitgolf zet zich een uitzonderlijke bitterheid in die doorloopt tot in de afdronk.

De afdronk volgt de initiële drank en is licht fruitig met een langdurige bitterheid.

Marco's conclusie:

Emma's Caramel Dictator is een zeer succesvol voorbeeld van een barleywine. Een bier met ruwe kantjes dat met 18,6° Plato en 10,2% alcoholgehalte absoluut geen lichtgewicht is. Door zijn frisheid oogt de Barleywine toch behoorlijk scherp. Als je het een beetje “soepeler” vindt, moet je het nog steeds pakken. Deze fijne druppel ontwikkelt zich, mits donker en koel bewaard, tot een zeer rond, moutig bier. Goede dingen kosten tijd - dit geldt voor goede rode wijnen en ook voor hun hoppige equivalent, barleywine.

Onze aanbeveling voor alle liefhebbers van frisse bitterheid en liefhebbers van veroudering.Marco Liebig raadt de karameldictator aan aan iedereen die van frisse, bittere bieren houdt. En liefhebbers van bewaren zullen ook genieten van de Barleywine. Zeer sterke, langgerijpte kazen en blauwe kaas, crème brûlée en cheesecake smaken er heerlijk bij.

Tevreden
0,33 Liter Fles

Brauerei
Emma - Biere ohne Bart Emma - Biere ohne Bart
Bierothek® ID
10227006
EAN
0717228391055
Gewicht
0.33kg(0.51kg met verpakking)
Deponeren
€ 0,08
LMIV
Verantwoordelijke exploitant van levensmiddelenbedrijven (EU)
Almut Emma Zinn, Hugstetter Str. 40, 79106
Freiburg Deutschland(DE)
Bierregion
Deutschland
Bier stijl
Gerstewijn
Voedingsadvies
Starter: Veldsla met dadels omwikkeld met spek
Hoofdgerecht: Wildgerechten
Toetje: Brownies
Alcoholgehalte
10.2 % vol
Origineel wort
18.6 ° Plato
Ingrediënten

Water, gerstemout , hop, gist

18.11.2019
18.11.2019
18.11.2019

Voeg een beoordeling toe

Uw waardering: 
GRATIS BIERCONSULT
Heb je vragen over dit bier? Wij zijn er voor u.
0800-243768435 (gratis)
shop@bierothek.de
handelaren of restauranthouders
Du willst größere Mengen günstiger einkaufen?
Controle ter plaatse
Is Karamelldiktator Van  Emma - Biere ohne Bart Ook beschikbaar in mijn kantoor?

Dat proefde je ook