De Augustiner Bräu München is een van de bekendste brouwerijen van Duitsland en is tot ver buiten de grenzen van de Bondsrepubliek bekend. De eerbiedwaardige brouwerij vindt zijn oorsprong in het begin van de 14e eeuw en kijkt terug op een bewogen geschiedenis. Maar ondanks alle onrust, eigendomswisselingen en verhuizingen is één ding hetzelfde gebleven: de uitmuntende kwaliteit en heerlijke smaak van de Augustiner bieren.
Zoals veel brouwerijen in Beieren was de Augustiner Bräu München aanvankelijk een klooster. De brouwerij verschijnt voor het eerst in de geschiedenisboeken in 1328. De hardwerkende monniken van de Augustijner Kluizenaars stonden destijds achter de brouwketels om het voortbestaan van hun klooster te verzekeren. De mannen van God deden dit werk zo goed dat ze werden aangesteld als hofleveranciers van de hertogen van Wittelsbach. Toen ze uiteindelijk besloten een eigen brouwerij te bouwen, was de heerlijke Augustiner in en rond München al zo populair dat het bierrepertoire van de stad niet meer weg te denken was zonder. De secularisatie maakte echter abrupt een einde aan de brouwactiviteiten van de monniken. De gewaden werden uit de heilige zalen verbannen, maar de brouwerij bleef zonder ze draaien. Toen het bedrijf na jarenlang staatsbeheer weer in particuliere handen werd verkocht, beleefde de Augustiner Bräu een echte bloei en werd het meerdere malen uitgebreid. Tegenwoordig maakt de al lang bestaande brouwerij deel uit van de culinaire cultuurschat van de stad München.
In de bijna 700 jaar brouwgeschiedenis zijn er talloze bewijzen dat alle inspanningen van de brouwerij gebaseerd waren en zijn op één stelregel: de productie van bieren van uitstekende kwaliteit heeft de hoogste prioriteit. De basis van alle goede bieren is water. Augustiner Bräu gebruikt voor zijn assortiment voortreffelijke bieren uitsluitend water dat uit de eigen bron van de brouwerij komt. München is altijd trots geweest op zijn fantastische water, dat de perfecte basis voor bier vormt. En ook de mout wordt in eigen beheer geproduceerd. In de historische dorsvloermouterij wordt gerst volgens een complex proces tot mout verwerkt. Samen met handgeplukte hop en de beste gist wordt de goede Augustiner gebrouwen.
Als traditionele brouwerij is het voor het team achter de Augustiner Bräu uiterst belangrijk om haar wortels te behouden: de brouwerij heeft een diepe band met de stad München en levert een belangrijke bijdrage aan het culturele leven in de Beierse hoofdstad. Gezelligheid en samen genieten van culinaire lekkernijen zijn altijd een integraal onderdeel geweest van de Beierse cultuur. Biertuinen en tavernes vormen het hart van deze cultuur en de plaatsen waar het leven in intieme harmonie wordt gevierd. Een coole Augustijnenhel is een prachtige manier om te proosten op de liefde, het leven en de geneugten van het aardse bestaan.
Op nog eens 700 jaar van de beste Augustijner!
Augustiner-Bräu Wagner KG
Landsberger Straße 31-35
80339 München
Deutschland