Het pad tussen een droom en de realisatie ervan is soms langer dan je denkt. Zo was het tenminste voor Craig en Jason, de oprichters van Big Shed Brewing Concern uit Australië.
De twee gepassioneerde bierliefhebbers kenden aanvankelijk een heel goede start: ze huurden een grote schuur en rustten deze uit met alles wat ze nodig hadden om te brouwen. Waterkokers, brouwpannen, puree-peddels en ingrediënten stonden klaar en het plezier kon beginnen. De twee enthousiaste thuisbrouwers begonnen hun eigen persoonlijke avontuur en experimenteerden met grondstoffen, temperaturen, recepten en smaakcombinaties. In hun wilde experimenteerfase ontstonden uitstekende bieren en bieren die nooit het daglicht zouden hebben gezien. Familie en vrienden fungeerden als proefkonijn en genoten met volle teugen van de eerste echt geslaagde bieren. Gemotiveerd door hun aanvankelijke successen besloten Craig en Jason hun onderneming officieel te maken. Vanwege de locatie van hun bedrijf werd de naam Big Shed Brewing Company snel gevonden en kon deze de overhand krijgen op andere ideeën. Het team kreeg de vergunning om te brouwen en daarna gebeurde er niets meer. Hoewel ze met veel toewijding brouwden, ondernamen ze geen verdere stappen richting een eigen brouwerij. Op een gegeven moment realiseerden de vrienden zich dat, hoewel ze veel bier aan het brouwen waren, het grootste deel van de mensheid daar niets van wist. Haar droom wachtte nog steeds om gerealiseerd te worden.
Craig en Jason deden niets tot elf jaar nadat ze de schuur hadden gehuurd. In hun decennium als brouwers had het duo veel ervaring opgedaan en professionele begeleiding gekregen van brouwlegende Stephen Nelson uit Adelaide. Met zijn deskundige hulp maakten ze van hun brouwhobby een merk. Ze verhuisden naar nieuwe locaties en gaven hun bieren een nieuwe, uniforme uitstraling. De laatste stap was het samenstellen van een assortiment en het begon allemaal in 2013 met FrankenBROWN, een American brown ale met ziel en heel veel smaakintensieve mouten. Vanaf dat moment verliep alles op rolletjes: amper een jaar later openden de inmiddels succesvolle brouwers hun eerste proefbar, waar bierspecialiteiten en de daarbij behorende gerechten geproefd kunnen worden. Met hun verhaal bewijzen Jason en Craig dat je bij goede dingen moet blijven en dat moed en moedige actie uiteindelijk de moeite waard zijn.
De fijne bieren van Big Shed Brewing Concern vind je hier. Wie weet inspireren ze je wel om een moedige stap te zetten of een droom waar te maken? Bier kan dat, daar zijn wij van overtuigd!