Boergée

Op het eerste gezicht kun je de nobele creatie van BOERGÉE niet onderscheiden van een mousserende wijn van hoge kwaliteit, vooral niet als deze in passende glazen wordt geserveerd. De flessen, afgesloten met een kurk, zijn dezelfde die worden gebruikt voor voortreffelijke mousserende wijn en de drank zelf lijkt erg op de dure traktatie: de brouwstukken van BOERGÉE worden gepresenteerd in een sterke goudtint en vormen een delicaat vleugje schuim dat onvermoeibaar opstijgt tot het oppervlak vloeiende parels. Maar wat is het precies dat BOERGÉE heeft gecreëerd?

Een specialiteit uit Burgenland

Het drankje van de Oostenrijkse fabrikant is een huwelijk van bier en mousserende wijn. Voor deze nieuwe creatie heeft het team echter niet simpelweg de twee componenten met elkaar gemengd. In plaats daarvan hebben de makers een proces bedacht waarmee een elegante hybride kan worden gecreëerd. De basis is een klassiek bierwort dat wordt gebrouwen uit regionale gerst en verrijkt met geselecteerde hopvariëteiten. De daaropvolgende gisting vindt plaats met behulp van champagnegist. Deze bijzondere culturen geven het bier niet alleen zijn pittige koolzuur, maar ook een fijn, mousserend wijnachtig aroma. De druiven die essentieel zijn voor mousserende wijn worden in de volgende stap toegevoegd: twee delen bier worden gemengd met één deel druivensap en samen gefermenteerd. De Méthode Traditionale rondt het brouwproces af. Het brouwsel wordt gebotteld en enkele maanden gerijpt. Eenmaal rijp blijft er op de bodem van de fles een gistbezinksel achter, dat voorzichtig wordt verwijderd door de hals van de fles geleidelijk te draaien en te bevriezen. Het eindresultaat is een glashelder product dat het frisse bruisen van fijne mousserende wijnen combineert met de heerlijke balans van hop en mout in bier.

Uitstekend alleen of met gezelschap

De fabrikant heeft duidelijke aanbevelingen om van zijn product te genieten: De goede wijn smaakt het beste als hij vooraf goed wordt getempereerd. Een goed gekoelde 6 tot 7 °C is optimaal. Alle zintuigen komen aan hun trekken als je de hybride in een champagnefluit giet: een genot voor het oog en een citrusfruitig genot voor de neus. Het hoogtepunt van de proeverij is uiteraard de smaaktest. Het culinaire profiel van BOERGÉE bestaat uit zachte moutkruiden, fruitige hints van hop, frisse citrustonen en een vleugje tropisch fruit. Het sprankelende kooldioxide en de delicate zuurgraad ronden de ervaring vakkundig af. De bier-mousserende wijn-hybride is een sfeervol begin van feestelijke gelegenheden en past uitstekend bij bijvoorbeeld visgerechten. Het team raadt gerookte zalm aan op knapperig zuurdesembrood uit de steenoven met boter, huisgemaakte mierikswortelroom en dun gesneden radijsjes.


Bij ons verkrijgbaar

(0)
€ 14,90
MEHRWEG 0,38 L Flasche - € 39,21 / LTR
2 Resultaten
339__maf__

Boergée e.U.
Boschstraße 54
1190 Wien

Österreich AT

info@boergee.at

http://www.boergee.at

Ontdek andere brouwerijen.