Monniken die bier brouwden waren in de Middeleeuwen niet ongewoon en zelfs vandaag de dag kun je kloosters vinden waar monniken eigenlijk nog steeds bier brouwen. De Abdij van Notre-Dame de Saint-Remy is een klooster dat al meer dan 400 jaar het lekkerste bier produceert. En niet alleen tijdens de Vasten.
Het werk van een monnik is verdeeld in twee gebieden. De hoogste prioriteit is geestelijk werk en het cultiveren van een relatie met God. Maar ook de wereld waarin je je bevindt mag niet vergeten worden: de cisterciënzer monniken, vooral de trappisten, houden de traditie van vakmanschap hoog in het vaandel. Naast hun liefdadigheidswerk met sociale en culturele instellingen in de omgeving, waren de monniken van de abdij Notre-Dame de Saint-Remy tot 1960 actief in de landbouw. Nadat de landbouw was opgegeven, ging alle arbeid nu naar het brouwen van bier. De trappisten zijn trots op hun eeuwenoude ambacht en de traditie waarin zij nog steeds brouwen. Om de producten te beschermen en eenduidig te identificeren is er een zegel dat volgens strikte specificaties wordt toegekend en slechts door zeven abdijen in België en Nederland mag worden gebruikt.
Abbaye Notre-Dame de Saint-Remy
Abbaye Notre-Dame de Saint-Remy
B-5580 Rochefort
Belgien