Weissbier en München gaan samen als witte worst en mosterd, pretzels en boter of dumplings en saus. De stad kent een eeuwenoude biercultuur en is het centrum van een regio met een onvergelijkbaar hoge dichtheid aan brouwerijen. Sinds 1912 draagt ook de witbierbrouwerij Karg bij aan de bierrijkdom van de Beierse hoofdstad.
Aan het begin van de 20e eeuw heette de Karg-brouwerij nog de Hirschvogel-witbierbrouwerij. In het pand was voorheen een smederij gevestigd en werd vervolgens aangepast aan de eisen van het dagelijkse brouwen. Andreas Karg nam de brouwerij in 1912 over en bracht veel hardwerkende handen mee. Het gezin bestond naast zijn vrouw Rosina uit vijf kinderen die graag meehielpen en altijd wel ergens in de brouwerij te vinden waren. Toen de broers en zussen de kinderschoenen waren ontgroeid, kon hun vader hen betrekken bij de dagelijkse brouwerijactiviteiten en hen voorbereiden op de overname. In 1960 was het zover en namen zowel dochters Centa en Franziska als zoon Andreas de leiding van de brouwerij over. Rosina's echtgenoot Franz Schubert gaf de brouwerijfamilie niet alleen de huidige naam, maar ook een opvolger: Franz Schubert Junior werd opgevolgd door Victoria Schubert, met wie inmiddels de vierde generatie van de familie in de brouwerij werkt. Ze delen allemaal de liefde en passie voor goed witbier en zetten zich in voor het produceren van heerlijke brouwsels. Met kwaliteit, traditie en smaak in het achterhoofd brouwt Karg Weißbier al meer dan 100 jaar het beste witbier.
Wilt u een kijkje achter de schermen nemen, dan kan dat in het openluchtmuseum aan de Glentleiten. Gelegen midden in een prachtig bergpanorama en aan de pittoreske Kochelsee, biedt het restaurant niet alleen een fantastisch uitzicht, maar kunt u ook de bierproductie ter plaatse live aanschouwen. In de showbrouwerij staan twee brouwketels die worden geëxploiteerd door brouwerij Karg. Nieuwsgierige mensen kunnen zien hoe de fijne witbieren worden gemaakt en leren spannende feiten over het brouwproces aan de hand van verklarende diagrammen en informatieborden. Het Glentleitner-bier dat hier wordt geproduceerd, is biologisch en kan worden geproefd in het restaurant van het openluchtmuseum. Naast de showbrouwerij biedt de familie Schubert ook bierseminars en bierproeverijen aan. Wilt u genieten van volledig vers bier, dan heeft u elke eerste donderdag van de maand de mogelijkheid om uw bier direct in de showbrouwerij bij te vullen.
Het lekkerste bier uit Murnau am Staffelsee van brouwerij Karg vind je hier!
Brauerei Karg GmbH & Co. KG
Untermarkt 27
82418 Murnau
Deutschland