Het kleine stadje Pretzfeld staat bekend om zijn uitgestrekte boomgaarden en het sap dat in de herfst uit de rijpe vruchten wordt geperst. Op de plantages groeien verschillende soorten appels, peren en kersen. Als je goed kijkt, kun je tussen de fruitbomen ook een of twee bessenstruiken ontdekken. Vooral in het voorjaar is het Trubachtal een ware pracht: als de bomen bloeien, bedekt een tapijt van witte en roze bloemblaadjes het landschap en geeft het een magische uitstraling. Je kunt het hele jaar door genieten van het heerlijke sap, bijvoorbeeld in de populaire Pretzfelder Bierkeller. Naast zelfgemaakte snacks en braadstukken is er ook een uitstekende selectie sappen en natuurlijk vers gebrouwen bier. Er zijn vandaag de dag nog steeds drie brouwerijen in de regio Pretzfeld gevestigd: de Nikl-Bräu, Penning-Zeißler en de Meister-brouwerij.
De geschiedenis van brouwerij Meister begint in 1865. In die tijd opende de familie Meister hun brouwerij en legde daarmee de basis voor een lange brouwgeschiedenis. Vandaag staat de vijfde generatie aan het roer van de brouwerij. Volgens de Beierse traditie werd de eerste zoon vernoemd naar zijn vader, daarom heetten drie bazen van de laatste generaties Georg Meister. De ene George leerde de volgende hoe hij moest brouwen en sommige recepten zijn bewaard gebleven vanaf het begin van de brouwerij tot vandaag. Tot de brouwsels naar historische modellen behoren bijvoorbeeld het goede volle bier, de doordrinkbare Zwickl of het seizoensfestbier . Bij Meister vertrouwen we op de Frankische brouwkunst en beproefd vakmanschap. Alle grondstoffen worden zoveel mogelijk regionaal ingekocht en met de hand verwerkt tot heerlijke bieren. Om de kwaliteit van de ingrediënten zo goed mogelijk te kunnen controleren, maalt de brouwerij haar eigen mout.
Iedereen die graag iets hogers drinkt bij het bier of aan het einde van een gezellige avond, is ook in goede handen bij brouwerij Meister: naast de brouwerij runt de familie Meister een eigen kleine distilleerderij. Zijn huis biedt het team een schat aan prachtige fruitsoorten waaruit de lekkerste schnaps kunnen worden gestookt. De distilleerderij betrekt kersen en peren rechtstreeks uit Pretzfeld, terwijl pruimen, mirabelpruimen en sleedoorn uit de directe omgeving komen. Om te voorkomen dat onverkocht bier verloren gaat, produceert de distilleerderij ook een heerlijke bierbrandewijn. Met hun handgemaakte drankjes verrijkt de familie Meister het Frankische culinaire landschap en levert ze hun bijdrage aan het culinaire erfgoed van hun thuisland.
Vind hier een selectie van de brouwstukken van Meister!