Als je iets onder de knie hebt, ben je geneigd er een stokje voor te steken en te stoppen met leren. Je hebt bereikt wat je wilde en er is geen reden om nog harder je best te doen dan nodig is. Het spreekwoordelijke gezegde luidt dat iemand in deze staat op zijn lauweren rust. In de bierscène zien we verschillende benaderingen hiervan. Sommige al lang bestaande brouwerijen vertrouwen op hun bekroonde brouwsels, die al eeuwenlang in het bedrijf worden geproduceerd. Anderen brengen daarentegen bijna elke week een nieuw bier uit, ook al hebben ze al een aantal creaties ontwikkeld op wier succes ze kunnen vertrouwen. Om in onze snel veranderende tijden aan de bal te blijven en de relevantie niet te verliezen, moeten de meeste brouwerijen dicht bij de tijdgeest werken en zich voortdurend ontwikkelen.
Een bedrijf dat deze verplichting met vreugde en enthousiasme vervult, is de Püttner-brouwerij. Hoewel de bieren sinds het begin van de geschiedenis van het bedrijf een goede reputatie genieten, streeft het team ernaar om steeds nieuwe creaties op de markt te brengen en steeds een beetje beter te worden. Hun assortiment omvat bijna een dozijn bieren die met de hand worden gebrouwen en naast het zuiverste bronwater uit de eigen bron hop uit Spalt en Hallertau en graan uit de regio bevatten. Naast het flexibele kernassortiment zijn er altijd nieuwe seizoensspecialiteiten die gemaakt worden voor speciale gelegenheden en om de lente te vieren. De brouwerij produceert alle klassiekers van het Beierse brouwen en biedt naast de bieren ook schnaps en whisky uit de eigen distilleerderij en voortreffelijke limonades aan.
De brouwerij werd opgericht in 1819. Destijds werd het gebrouwen in opdracht van Baron von Hirschberg. De familie Püttner kwam in 1862 in bezit van de brouwerij en is er nog steeds eigenaar van. In de loop van de tijd breidden de Püttners de brouwerij structureel uit, voerden renovaties en moderniseringen uit en brachten de brouwerij op de hoogte van de nieuwste technologie. Om haar klanten meer te kunnen bieden dan alleen bier, opende de brouwerij een taverne en een hotel. Met de opkomst van de craft beer-beweging waaide er een frisse wind door de brouwerij: het team zette de eerste stappen en bracht een heerlijk rood bier uit. Tegenwoordig zijn er altijd moderne brouwartikelen in het assortiment en combineren de brouwers traditionele brouwtradities met jonge ideeën en nieuwe grondstoffen. Met hun Zoigl heeft de familie een stukje biergeschiedenis bewaard. Dit ambachtelijke bier getuigt van de lange brouwerijgeschiedenis en is een van de populairste creaties van Püttner.