Als je aan het Griekse drankenassortiment denkt, denk je niet alleen aan een onmogelijk aanstekelijk deuntje, maar ook aan een hele reeks goede wijnen. Op de zonnige hellingen van het mediterrane land gedijen allerlei druivensoorten die heerlijke wijnen voortbrengen. De essentie van rode en witte druiven past perfect bij de Griekse keuken en vormt een aanvulling op olijven, tarwe, vis en zeevruchten, groenten, vlees, kaas en kruiden met zijn droge elegantie. Ook al werd het lange tijd niet aangenomen, de brouwgeschiedenis van het land gaat waarschijnlijk enkele duizenden jaren terug en gerstensap heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een echt alternatief voor wijn. Eén team dat deze ontwikkeling met hun kunst stimuleert, is de Kykao-brouwerij.
De jonge brouwerij is thuis in de top van de Peloponnesos en produceert sinds 2018 handgemaakte bierspecialiteiten. Gebaseerd op een Griekse legende willen de brouwers bieren maken die bijna transcendentale ervaringen opwekken. Hun zoektocht is gebaseerd op de legende van de mysteriën van Eleusis. Een uitgebreide ceremonie vierde de ontvoering van Demeters dochter Persephone door de god van de onderwereld Hades en haar terugkeer naar de wereld van de levenden. De festiviteiten duurden meerdere dagen en werden in de strengste geheimhouding gehouden. Slechts een selecte groep mocht aan het spektakel deelnemen. Een integraal onderdeel van de rituelen was een periode van vasten, die eindigde met een speciaal drankje. Tegenwoordig zou de drank een psychedelisch effect hebben, wat de religieuze ervaringen en ontmoetingen met God van de festivaldeelnemers zou kunnen verklaren. Er wordt aangenomen dat ergot verantwoordelijk was. Uiteraard bevatten de bieren van Kykao geen psychedelische eigenschappen en zeker geen moederkoren, maar de brouwers kennen hun vak en creëren creaties die je meenemen naar een andere wereld met verbeeldingskracht en onweerstaanbare smaakdieptes.
Kykao is een onafhankelijke microbrouwerij met als doel premium ambachtelijk bier te produceren. Hun naam komt van het Griekse kykao, wat in beweging brengen, verwarren of vermengen betekent. Met haar bijzondere ideeën wil de brouwerij mensen raken en onvergetelijke culinaire ervaringen bezorgen. Door wild te experimenteren met brouwtechnieken, grondstoffen en stijlen heeft het team een illuster assortiment spannende, uitdagende en onconventionele bieren gecreëerd. De brouwers sparen kosten noch moeite om voortreffelijke brouwsels te creëren: sommige creaties rijpen meerdere jaren in eikenhouten vaten , andere bevatten dure grondstoffen zoals fijne koffie uit Panama of met de hand geplukte moerbeien. Naast de smaak van hun bieren vindt het team ook een ontspannen, coöperatieve werksfeer en de bescherming van het milieu belangrijk.
Vind hier een zorgvuldig geselecteerde selectie van haar creaties!