Paderborn is een stad in West-Duitsland met bijna 156.000 inwoners en dateert uit de paleolithische periode. Naast het onlangs gemoderniseerde theater, een tiental musea, uitgestrekte parken, talloze prachtige gebouwen en kunstwerken verspreid in de straten en steegjes, is het ook het bier dat bezoekers van heinde en verre naar de Noordrijn-Westfaalse stad lokt. Er wordt aangenomen dat het brouwen hier in de middeleeuwen plaatsvond en er zijn stadsbrouwerijen die deze lange traditie tot op de dag van vandaag in stand houden. Een van deze aloude instellingen is de Paderborn-brouwerij.
In de Middeleeuwen had iedere burger van Paderborn het recht om bier te brouwen voor eigen gebruik en voor de verkoop. Dankzij de rivier de Pader, die door de stad stroomt, en de hop- en graanteelt in de regio, was de plek ideaal om te brouwen en talloze mensen maakten hiervan gebruik. Er wordt geschat dat er in de 16e eeuw ongeveer 400 stedelijke brouwerijen waren. In de daaropvolgende 400 jaar werd dit ongelooflijke aantal teruggebracht tot vijf overgebleven brouwerijen. Eén daarvan is de huidige brouwerij Paderborn, die in 1852 werd opgericht en sindsdien onder verschillende namen wordt geëxploiteerd. De brouwerij kreeg haar huidige naam in 1965 en sinds 1990 maakt het bedrijf deel uit van de Warsteiner Brouwerij.
Het kernassortiment van brouwerij Paderborn omvat een aantal klassieke brouwsels die met zorg en toewijding worden gebrouwen volgens de specificaties van de Beierse Zuiverheidswet. Geselecteerde grondstoffen en traditioneel vakmanschap zorgen voor uitstekende brouwsels die de moeite waard zijn om te zien – en te proeven. De brouwerij Paderborn exploiteert verschillende merken, waaronder een reeks bieren die onder de naam Pilger worden verkocht. Deze vestiging doet denken aan de veelheid aan pelgrimsroutes die zich in en rond Paderborn bevinden en levert rustieke bierspecialiteiten zoals Pilger Landbier . Naast de kwaliteit en de smaak van haar bieren, heeft de brouwerij ook oog voor het milieu. Als een van de eerste brouwerijen in Duitsland vertrouwt het team uit Paderborn op de kracht van de wind en haalt bijna de helft van zijn elektriciteitsbehoefte uit duurzame windenergie. Maar schone elektriciteit is slechts een deel van het milieuconcept: je gebruikt de restwarmte van een warmtekrachtcentrale die wordt aangedreven door biogas, recycleert deze met groot succes, probeert voortdurend het verbruik van hulpbronnen te verminderen en werkt dag in dag uit om je eigen verbruik te minimaliseren. ecologische voetafdruk.
Goed bier met een zuiver geweten!