In 1987 kwam Rogues op het idee om een brewpub op te richten, wat een jaar later werd gerealiseerd in Ashland, Oregon (VS).
Toen een van de oprichters naar Newport vertrok om een locatie te vinden voor een nieuwe Rogue Pub, strandde hij in het historische Newport Bay. Daar ontmoette hij Mohava Niemi, de eigenaar van Mo's Restaurants. Ze vertelde hem over haar droom om boven een café te wonen. Ze bezat lege opslagruimten van iets meer dan 100 m² groot. Dat was een kans voor beide partijen. Ze bood hen de ruimte aan tegen een uiterst genereuze prijs onder twee voorwaarden:
#1 Geef iets terug aan de lokale bevolking
#2 Zet voor altijd een gedenkwaardige foto van Mo op (deze staat tot op de dag van vandaag nog steeds links van de bar)
Tegenwoordig verbouwen ze in de schaduw van Mount Hood en het hart van de Willamette Valley hun eigen hop, gerst, rogge, honing, pompoen en andere ingrediënten die nodig zijn voor hun bieren, sterke dranken, ciders en frisdranken.
Rogue Ales & Spirits
2320 OSU Drive
Newport, Oregon, USA 97365
Vereinigte Staaten von Amerika