Schraml – Die Steinwald-Brennerei

Het culinaire landschap van de Opper-Palts wordt gekenmerkt door hartige specialiteiten. Op elke hoek zijn er Maultaschen gevuld met vlees, Schupfnudeln met kool, aardappelpannenkoekjes, gekookt rundvlees of dumplings. Traditionele brouwerijen zorgen voor het juiste gerstensap voor het banket, terwijl de distilleerderij Steinwald Schraml heerlijke wijnen biedt voor de spijsvertering en de bekroning van elke maaltijd.

Het werk van zes generaties

De distilleerderij uit Erbendorf verrijkt de culinaire cultuur van zijn thuisland met een hele reeks van de beste distillaten: whisky, gin, likeuren, fruit en fijne brandewijnen, punch en glühwein maken deel uit van het repertoire van Opper-Palts. Ons favoriete product van distilleerderij Steinwald is echter hun fijne bierlikeur, gemaakt van Zoigl-bier. De ervaring en specialistische kennis van de familie Schraml zijn gebaseerd op een geschiedenis van meer dan 200 jaar. Het verhaal begon in 1818 toen Johann Baptist Schraml zijn intrek nam in een pand met brouwrechten. In het verleden was de toestemming om bier te brouwen vaak gebonden aan een gebouw en veranderde van eigenaar bij de ingebruikname van nieuwe gebouwen. Dit was ook het geval met het landgoed op de Kaiserberg: het landgoed stond de bewoners toe sterke drank te produceren uit fruit en granen. Omdat de boerderij niet alleen over distillatierechten beschikte, maar ook over lokale brouwrechten, werd er ook Zoigl-bier gebrouwen. Naast zijn distilleerderij runde Johann een boerderij die het graan en fruit produceerde dat hij nodig had. Zijn nakomeling Jakob Schraml introduceerde de eerste likeuren in het assortiment. De eerste uitgebreide modernisering werd uitgevoerd door Christoph Karl, die voor moderne technologie, een nieuwe still en de eerste whisky van Schraml zorgde. Er waren nog een paar wijzigingen voordat de huidige baas, Georg Schraml, de leiding overnam. Onder zijn leiding verwierf de kleine distilleerderij wereldwijde bekendheid en groeide uit tot een belangrijke speler op de internationale markt voor gedistilleerde dranken.

Met oog voor detail

Tegenwoordig staat de zesde generatie van de familie Schraml aan het roer van het bedrijf en zet de erfenis met passie en esprit voort. Haar creaties kenmerken zich door originaliteit, smaak, eigenwijsheid en creativiteit en combineren op vakkundige wijze huiselijkheid en moderniteit. Om elke stap van het ambachtelijke proces te kunnen volgen, doet de familie alles zelf. De eigen brouwerij van de boerderij brouwt tegenwoordig niet meer, dus halen de Schramls hun Zoigl van traditionele brouwerijen in de Opper-Palts. Enkele gemeenten produceren nog steeds de specialiteit van lage gisting in het gemeenschapsbrouwen en voorzien de distilleerderij van het beste bier volgens traditionele brouwmethoden. Schraml gebruikt de fijne wijn vervolgens om haar heerlijk zachte, romige likeur te creëren, die de nieuwste technologie combineert met eeuwenoud vakmanschap.


Bij ons verkrijgbaar

454__maf__Schraml-logo-weiss-transp-300x174

Schraml – Die Steinwald-Brennerei e.K.
Pfarrgasse 22
92681 Erbendorf

Deutschland DE

shop@brennerei-schraml.de

http://www.brennerei-schraml.de

Ontdek andere brouwerijen.