Van Steenberge


Net als Duitsland kent ook België een bewogen en diverse biergeschiedenis. Het ambacht, dat al in de middeleeuwen door monniken werd beoefend, is vandaag de dag nog steeds erg belangrijk en wordt gewaardeerd door zowel fijnproevers als bierliefhebbers. Belgisch bier is over de hele wereld bekend en wordt gekenmerkt door zijn sterke karakter, hoog alcoholgehalte en verfijnde smaak. Een traditionele brouwerij in België is Van Steenberge.

Een brouwerij met veel namen

De geschiedenis van de brouwerij begint in 1784. Jean Baptiste de Bruin richtte de brouwerij op en produceerde onder de naam De Peer mooi bier. Na zijn dood ging de scepter over op zijn weduwe, die aan het einde van haar leven de teugels doorgaf aan haar neef Jozef Schelfaut. De eerste Van Steenberg die de brouwerij leidde, verscheen enige tijd later op het toneel toen hij trouwde met Jozefs dochter Margriet. Van Steenberg was eigenlijk politicus en wetenschapper, maar door zijn werk als microbioloog aan de brouwerijschool in Gent was hij de ideale kandidaat om een brouwerij te runnen. Hij combineerde ondernemersvaardigheden met een goed gevoel voor de biermarkt en hielp de brouwerij succesvol groeien. De brouwerij overleefde beide wereldoorlogen zonder grote schade. Moderniseringen en uitbreidingen vergrootten de mogelijkheden en het aanbod kon worden verbreed. Nadat de brouwerij de eerste stappen zette onder de naam De Peer, heette de brouwerij voortaan Bios. De naam Van Steenberge werd geïntroduceerd door de zoon van Margriet en haar vindingrijke echtgenoot.

Dubbel gefermenteerd gaat beter mee

Vandaag runt de zevende generatie van de familie de brouwerij en zet met hart en ziel de culinaire erfenis van hun voorouders voort. Het bier, waarmee de brouwerij een goede naam heeft verworven in de nationale en internationale bierscene, wordt op ambachtelijke wijze geproduceerd. De nieuwste technologie en een repertoire aan recepten die van generatie op generatie zijn doorgegeven, vullen de brouwkunst door de eeuwen heen aan met een vleugje moderniteit. Heerlijke bieren zoals de wereldberoemde Gulden Draak worden gebrouwen uit de beste grondstoffen. De tweede gisting is typisch Belgisch: Nadat het brouwproces is afgerond, wordt het bier gebotteld en voorzien van een extra portie gist en suiker. Met behulp van deze kleine toevoeging start het bier een tweede gisting op fles, waardoor het brouwsel zijn complexiteit en ronde, volle body krijgt. De bieren worden twee weken bewaard, maar zijn geschikt voor veel langere bewaartijden. Drie maanden maken het aroma mild en fruitig, achttien maanden verdiepen de smaak en verhogen het volume.

Het maakt niet uit of u uw Gulden Draak vers drinkt of een paar maanden in uw kelder bewaart: het is altijd een traktatie!


Bij ons verkrijgbaar

(0)
€ 3,90
MEHRWEG 0,33 L Flasche - € 11,82 / LTR
Te populair
1 Resultaten
466__maf__van+steenberge

Brouwerij Van Steenberge
Lindenlaan 25
B-9940 Ertvelde

Belgien BE

info@vansteenberge.com

https://www.vansteenberge.com

Ontdek andere brouwerijen.