Verrassingen zijn groot, dus Ole en Sebastian dachten dat ze de bierscene in Frankfurt zouden verrassen door hun brouwerij te openen. In plaats van grote aankondigingen te doen, zeiden de twee geen enkel woord over hun project en opereerden ze een hele tijd in het geheim totdat ze op onverklaarbare wijze begonnen af te tellen naar de release van het eerste bier. Dit aftellen verscheen in april 2021 op haar Instagram-pagina en pas toen het brouwstuk 43 dagen later verscheen, werd duidelijk wat er zou gebeuren nadat de tijd om was. Slim!
Voordat het dynamische duo besloot hun eigen brouwerij te openen, werkten Sebastian en Ole als evenemententechnici. Hoewel een van de twee op de universiteit werd gebrouwen, was dat twintig jaar geleden. Hun gedeelde liefde voor gerstensap motiveerde hen om het onderwerp in 2019 serieuzer te bekijken. Ze waren bereid een brouwerij te zoeken en meteen aan de slag te gaan, maar de pandemie maakte een einde aan hun plannen. Terugkijkend was dat eerder een zegen dan een vloek, want toen het in 2021 eindelijk op gang kwam, hadden de twee een perfect concept uitgewerkt en twee jaar ontwikkeling in hun biercreaties gestoken. Gedurende deze tijd werd ook duidelijk dat de droom van een eigen brouwsysteem van secundair belang was: in plaats van al hun geld in een brouwsysteem te investeren, brouwden de Frankfurters liever voor hun collega's bij Kuehn Kunz Rosen. Als koekoeksbrouwers kunt u vertrouwen op de professionele uitrusting van anderen en uw middelen investeren in het perfectioneren van uw bieren.
De naam van de brouwerij bestaat uit de vrolijke uitroep “Yay” en de term “Ale”. Omdat Yay Ale een beetje omvangrijk is, hebben de vrienden er snel YAYLE van gemaakt. Sebastian kon zijn eerste brouwervaring opdoen toen hij in 2015 begon als thuisbrouwer. Ole brengt een ander soort culinaire kennis met zich mee: hij is een opgeleide chef-kok en heeft een talent voor voortreffelijke grondstoffen en de optimale verwerking ervan. De twee bundelen hun krachten in hun gemeenschappelijke brouwerij. Omdat ze perfectionisten zijn, concentreren Ole en Sebastian zich slechts op één brouwsel tegelijk. In plaats van een kernassortiment van tien of meer bieren aan te houden, werken ze aan een bier tot het perfect is en brengen het vervolgens uit. Terwijl de inventaris langzaam leeggedronken wordt, denken de twee al na over de volgende creatie. Dat noemen wij toewijding! Overigens worden de bieren enkel in blik gebotteld omdat deze container de optimale omgeving biedt voor langdurige smaak.
Offelmann, Claßen GbR
Gangstraße 6
60388 Frankfurt am Main
Deutschland