Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Tarwe hoort net als pretzels bij Beieren. Daarbij smaakt het witbier ook bijzonder goed, vooral als het heerlijke gebakje wordt begeleid door een stevige witte worst en een royale hoeveelheid zoete mosterd. Maar ook vegetariërs en zij die worst weigeren zullen genieten van het witbier. Eén van onze favorieten is de Weizen van het Bayreuther Brauhaus. Als Beierse brouwerij is het vanzelfsprekend dat we tarwe in ons assortiment hebben, en de brouwers van Bayreuth ontlopen deze verantwoordelijkheid niet.
Hun Bayreuther Hefe-Weissbier is een nuchtere bierspecialiteit die bestaat uit zorgvuldig uitgekozen ingrediënten en met veel vakmanschap wordt bereid. Het lichte bier presenteert zich natuurlijk troebel en zonnig geel in het glas en stijgt op met een sneeuwwitte kroon van luchtig schuim. De voor tarwe typische bananennoot stijgt onmiddellijk na het openen van de kroonkurk naar de neus en vormt samen met kruidige kruidnagel en fijne mout een verleidelijk mengsel. Naast een sterke body onthult de initiële smaak een heerlijk gladde, dikke textuur en een geweldig mondgevoel. De smaak van de tarwe is klassiek: romige banaan ontmoet kruidnagel en veel gist. Als aanvulling op dit traditionele smaakpalet worden tonen van gedroogde abrikozen, romige honing en licht geroosterde granen toegevoegd. In de afdronk neemt de graantoon toe en wordt aangevuld met een droge bitterheid.
Klassiek.
Water, tarwemout , gerstemout , hop, gist