De whiskywit van Hösl in Mitterteich is het bewijs van een heel bijzondere vriendschap. De stad Mitterteich heeft al twintig jaar een partnerschap met de Engelse stad Cheddleton Wetley-Rocks in Staffordshire. Tijdens een bijeenkomst om het jubileum te plannen ontstond het idee om een biertje te brouwen om deze vriendschap te vieren. Meesterbrouwer Michael Hösl vond zijn idee leuk en maakte van de gelegenheid gebruik om twee van zijn passies te combineren: bier en whisky. Om de delicate smaak van zijn favoriete sterke drank in het bier over te brengen, gebruikte de creatieve brouwer speciale whiskymout. Deze moutsoort tovert een karaktervolle turftoon in het bier en het rokerige aroma doet denken aan luxe whisky.
De witte whisky vloeit in een donkergouden tint het glas in en is licht troebel. Een delicaat gekleurd schuim kroont het bier en verraadt al de intentie van dit bier. Pittige turf, vanille en fijne rook doen denken aan het volle aroma van een goede whisky. De karakteristieke witbieraroma’s vullen de whiskygeur perfect aan: gist, kruidnagel en romige banaan vullen het aromaspel op elegante wijze aan. De eerste smaak onthult een middelzware body met levendige koolstofdioxide. Qua smaak overtuigt de whisky-biercombinatie met het beste van twee werelden: donker gebrande tarwe ontmoet romige karamel, rijpe banaan, bittere kruiden en aardse turf. Een fijne moutnoot dringt door in de aromaten, maar is subtieler en eleganter dan een klassiek gerookt bier.
De Whiskey-Weisse is een delicaat samengesteld bier dat zijn naam eer aan doet.
Brouwwater, tarwemout , whiskymout, aromahop, gist