gwasch

(1)
Artikel momenteel niet beschikbaar
€ 1,90
MEHRWEG 0,50 L Fles € 3,80 / L
Niet op voorraad

Houd mij op de hoogte

Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.

* Prijzen zijn inclusief wettelijke BTW. Plus Scheepvaart plus Deponeren 0,08

Doorgewinterde bierdrinkers beschouwen shandy als iets dat absoluut onder het reguliere bier in de hiërarchie staat. Een Radler is eigenlijk een bier voor wie niet van de bittere, echte biersmaak houdt. In Beieren bestaat er zelfs een woord voor deze neerbuigende definitie van de wielrenner: Gwasch. Wat het beste in standaard Duits vertaald kan worden als “Gepansche”, beschrijft de Radler als een inferieur alternatief voor bier dat is weggespoeld met frisdrank. We kunnen de spot begrijpen, maar we weten ook hoe heerlijk een ijskoude Radler smaakt op een kurkdroge, hete zomerdag. Pro-bier betekent niet noodzakelijkerwijs tegen fietsers!

Voor hun Radler gebruikten de brouwers van de Beierse brouwerij Schönramer uit Schönram aan de grens met Oostenrijk hun populaire Schönramer Hell en mengden deze met natuurlijk citroensap. In tegenstelling tot het veelgebruikte citroensapconcentraat is het verse sap veel fruitiger en minder zoet. Het slanke bier vloeit zonnig goudkleurig in het glas en vormt een vluchtige, witte schuimkraag. Een heerlijke geur van verse limonade vult je neus bij het inschenken en zorgt ervoor dat je zin krijgt in de eerste slok. Dit onthult een zomers, pittig bier dat erg leuk is met een goed uitgebalanceerde fruitzoetheid en een verfrissende zuurgraad. Een mooie moutbasis zorgt voor de frisse citroensmaak en de hop zorgt voor een aangename zuurheid.

De Schönramer Radler is precies de juiste Radler voor iedereen die ook op warme dagen niet zonder bier wil. Met een alcoholpercentage van 2,2% is hij heerlijk lichtvoetig en een heerlijke dorstlesser tussendoor!


Tevreden
0,50 Liter Fles

Brauerei
Private Landbrauerei Schönram Private Landbrauerei Schönram
Bierothek® ID
10109016
EAN
4036328000145
Gewicht
0.5kg(0.88kg met verpakking)
Deponeren
€ 0,08
LMIV
Verantwoordelijke exploitant van levensmiddelenbedrijven (EU)
Private Landbrauerei Schönram GmbH & Co. KG, Salzburger Str. 17, 83367
Petting / Schönram Deutschland(DE)
Bierregion
Deutschland
Bier stijl
Meer stijlen
Alcoholgehalte
2.2 % vol
Bittere eenheid
8 IBU
Origineel wort
11.5 ° Plato
Ingrediënten

60% limonade (water, suiker, koolzuur, citroen- en sinaasappelsapconcentraat, citroenextract, natuurlijke citrussmaak, stabilisator guargom, antioxidant ascorbinezuur), 40% vol bier light (water, gerstemout , hop, gist)

Kai Steinhof
13.01.2022

Voeg een beoordeling toe

Uw waardering: 
GRATIS BIERCONSULT
Heb je vragen over dit bier? Wij zijn er voor u.
0800-243768435 (gratis)
shop@bierothek.de
handelaren of restauranthouders
Du willst größere Mengen günstiger einkaufen?
Controle ter plaatse
Is Gwasch Van  Private Landbrauerei Schönram Ook beschikbaar in mijn kantoor?

Dat proefde je ook