Symbioses zijn magische verbindingen die in de natuur voorkomen tussen levende wezens van zeer verschillende soorten. Beide partijen profiteren van elkaar en iedereen geeft wat hij kan geven. Dergelijke samenwerkingsverbanden vind je bijvoorbeeld tussen bijen en bloemen: de hardwerkende insecten bestuiven de plant en krijgen in ruil daarvoor nectar, die ze nodig hebben als voedsel. Omdat brouwers zich graag laten inspireren door de natuur en haar wonderen, hebben symbiose op natuurlijke wijze hun weg gevonden naar de brouwerijwereld. Het principe van het koekoekbrouwen komt bijvoorbeeld overeen met dit concept. Grote brouwerijen maken het gemakkelijker voor jonge brouwers om de industrie te betreden, terwijl de nieuwkomers in ruil daarvoor ongebruikte capaciteit aanvullen en een frisse wind in de heilige hallen brengen. En samenwerkingen zijn ook symbiotisch.
Kapitaalbrouwerij BRLO werkt samen met whiskydistilleerderij STORK CLUB voor een wel heel bijzonder project. De brouwers hadden houten vaten nodig om hun roggebier te laten rijpen, en de distilleerderij stelde daar graag voor ter beschikking. Na opslag leverde de brouwerij de vaten terug en werd er fijne whisky in gevuld. Dit resulteerde in een bier met prachtige whiskytonen en een whisky die verrijkt was met fijne bieraroma’s. Win-win!
BRLO's Rye Wine klokt maar liefst 10,0% alcohol en is een zondige verleiding van romige mout, toffee, butterscotch en gekonfijt rood fruit. Een feest voor alle zintuigen!
Water, gerstemout , roggemout , hop, gist