Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
De aantrekkingskracht van festivalbieren is, naast hun exclusiviteit, dat ze ons jachtinstinct aanwakkeren: brouwerijen produceren slechts bij bepaalde gelegenheden festivalbieren, wat de hoeveelheid brouwsel beperkt. Als je jezelf dus het hele seizoen keer op keer op feestbier wilt trakteren, moet je de tijden zorgvuldig plannen. Drink je met Pinksteren een lekker drankje bij de barbecue, dan kan het zijn dat deze tot en met Kerst niet meer verkrijgbaar is.
Gelukkig is het light festivalbier van Hummel verkrijgbaar voor diverse gelegenheden. De brouwerij serveert het met Pasen, brouwt er met Pinksteren een rantsoen van, draagt een brouwsel bij aan de Merkendorfer Kirchweih en maakt er onze kerstperiode mee zoeter. Volop mogelijkheden om van deze Frankische specialiteit te genieten!
Hummels Festbier heeft een alcoholpercentage van 5,4% in het glas en verschijnt in helder goud. Een luchtige schuimkraag troont op het glanzende lichaam en verspreidt een heerlijke geur van boterachtig gebak, lichte granen, weelderige bloemen en vers gemaaid gras. In de drank presenteert het festivalbier een moutige basis die smaakt naar gistdeeg, zacht gebrande mout, romige honing en gekonfijt fruit. De hop zorgt voor hints van houtachtige kruiden en een aardse bitterheid.
Een waar feest, dit festivalbier!
Water, gerstemout , hop, gist