Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Naast tal van moderne, nieuwe bierstijlen heeft de ambachtelijke bierbeweging ons ook de renaissance gegeven van enkele oude, lang vergeten bierstijlen. Veel jonge ambachtelijke brouwers zijn enthousiast over de technieken van hun voorouders en gaan de uitdaging aan om deze naar het heden te brengen. Gose en Eisbock zijn slechts twee van de variëteiten die vandaag de dag, na lange tijd in de vergetelheid te zijn geweest, weer gedronken worden.
Basaltbier is ook een van de traditionele brouwprocessen die uiteindelijk uit de mode raakten. Hohmanns Brauhaus uit Fulda heeft de technologie onlangs herontdekt en produceert zijn zeer individuele, uiterst heerlijke Rhön Basalt-bier in de HBH Braumeister Edition-serie. Om een basaltbier te brouwen worden basaltstenen uit de Rhön parallel aan het brouwproces verwarmd. Deze worden vervolgens aan het wort toegevoegd, waarbij de moutsuiker door de hoge hitte gedeeltelijk gekarameliseerd wordt. Dit proces geeft het bier een unieke smaak, die nog verder wordt versterkt door de daaropvolgende toevoeging van de stenen aan de opslagtank.
In een prachtige ambertint met gouden lichtreflecties vloeit het Rhön-basaltbier in het glas en vormt een schuim met fijne poriën. Hieruit vloeien de aroma's van vers geroerte fruityoghurt. In de neus citrusfrisse hop, een vleugje gist en donker gebrande mout. De smaaktest onthult een aangenaam zoet bier met lichte bittere tonen, een warme moutigheid en een frisse, bittere afdronk.
Het Rhöner Basaltbier is een elegant bier dat indruk maakt met zijn traditionele stijl en fijn uitgebalanceerde aroma's.
Water, gerstemout , hop, gist