Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
De Mexicaanse cultuur wordt gekenmerkt door uitbundige kleuren, levendige muziek en heerlijk eten, en er is één dag in het jaar waarop alles samenkomt in één uitbundig feest. Ook al is Día de los Muertos gewijd aan de doden en zijn de Europeanen gewend aan een meer respectvolle en beschaafde benadering van dergelijke zaken, dit geldt helemaal niet voor de energieke Mexicanen: in plaats van de dood van hun vrienden en familieleden te vieren met tranen en gedempte kleuren Om te rouwen vieren ze het prachtige leven dat de persoon leidde vóór zijn dood. Día de los Muertos wordt traditioneel gevierd met het hele gezin. Kleurrijke altaren met feloranje goudsbloemen en vruchten worden opgezet, de graven worden versierd en er wordt gedanst op straat. De schedel is een symbool van deze dag en siert slingers, snoepjes en gezichten van mensen.
Een gestileerde schedel in felle kleuren siert ook Buenaveza , een Mexicaans geïnspireerde zout- en limoenpils van Stone. De verfrissende pils is gebrouwen met limoen en een vleugje zeezout en past perfect bij de pittige, kruidige en smaakvolle keuken van Mexico. In samenwerking met Stone Brewing en het Hamburg Taco Restaurant hebben we een receptenboekje gemaakt met 8 hels pittige Mexicaanse delicatessen om zelf te maken, passend bij de feestdag en het bier.
Vier de Dag van de Doden sfeervol met ons Día de los Muertos bierpakket!
Water, gerstemout , cornflakes, hop, gist, zout, limoen