In tegenstelling tot schnaps, whisky of fruitbrandewijn scoort de likeur met een iets milder alcoholgehalte. De goede wijn heeft doorgaans een alcoholgehalte tussen de 15 en 35% en bevat aanzienlijk meer suiker dan zijn hoger-proof collega’s. Dit feit zorgde er in het verleden voor dat de likeur voorbehouden bleef aan de meer welgestelde sociale klassen. Suiker was een dure grondstof en leidde tot hoge drankprijzen die alleen de rijken zich konden veroorloven.
Zelfs vandaag de dag is de likeur nog steeds een drankje voor speciale gelegenheden. Voor het volgende jubileum, een grote verjaardag, een promotie of soortgelijke feestelijke gelegenheden raden wij de fijne likeur van Vulkan aan.
De heldere, honingkleurige vloeistof wordt gedestilleerd uit het soepele bier van de brouwerij. Alle Vulkan-variëteiten worden gemaakt met gerstemout uit de Eifel en grondstoffen uit de biologische landbouw. Het zachte brouwproces en het vakmanschap van de brouwers maken de bieren tot een ware traktatie - en de likeur die ervan wordt gemaakt is de kroon op het werk. Een moutige body omhult het gehemelte met zoete hints van gebrande mout. Delicaat smeltende karamel, een nobele zuurheid en een subtiele hopnoot ronden het aromatische spel af. De bierspirit brengt een indrukwekkend alcoholpercentage van 25,0% in het glas en verwarmt lichaam en geest met zijn aromatische vuur.