Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Het team van Jackalope haalde de inspiratie voor dit bier uit de woning van oprichter Bailey. Ze komt uit de pittoreske staat Vermont in het noordoosten van de Verenigde Staten. Vermont grenst direct aan Canada en deelt de weelderige bossen en prachtige berglandschappen met het buurland. Idyllische meren, uitgestrekte bergketens, diepe bossen en brede rivieren trekken jaarlijks talloze bezoekers die komen wandelen, vissen, fietsen, skiën, kamperen, kanoën en zwemmen. Een bekende specialiteit uit Vermont is ahornsiroop. De vloeistof wordt in de late winter uit de suikeresdoorns gehaald, ingekookt tot een donkere siroop en geserveerd met pannenkoeken, wafels of wentelteefjes.
Om de magie van Vermont in het bier over te brengen, ging een flinke portie ahornsiroop in de brouwketel. Gecombineerd met fijne chocolademout resulteert dit in een mahoniebruin bier dat niet alleen verleidelijk ruikt naar geroosterd brood, warme chocolademelk, geroosterde noten en fijne ahornsiroop, maar ook precies hetzelfde smaakt. Bearwalker combineert geroosterde aroma’s, subtiel smeltende chocolade en de sterke, zacht rokerige toon van ahornsiroop tot een echte traktatie.
De term ‘bearwalker’ komt uit de legendes van de inheemse bevolking van Noord-Amerika. Ze bedoelen echter niet iemand die met beren wandelt, maar eerder een magisch persoon met een duister karakter die ’s nachts kattenkwaad uithaalt in de vorm van een beer. Eigenlijk een weerbeer.
Water, gerstemout , hop, gist, ahornsiroop