Deze publiekslieveling van Belhaven is de belichaming van een Schots bier: donker, krachtig en aromatisch.
Om een rijk, gelaagd bier te creëren, brouwden de brouwers van Belhaven drie verschillende mouten: geroosterde gerst en haver. Het resultaat is een intens, complex bier met een symfonie van donkere smaken.
De Scottish Oat Stout vloeit in een diepzwarte ebbenhouten kleur het glas in en vormt een kleine, hazelnootbruine schuimkraag. Uit het dichte schuim met fijne poriën stijgt een heerlijk donker aroma van sterk gebrande mouten en vers gezette koffie op. Deze brandintensieve blend gaat gepaard met zachte karamel, gedroogd rood fruit en een vleugje bloemige hop. De eerste drank onthult een volumineuze body met zachte koolzuur en een verwarmend alcoholgehalte van 7,0%. De Scottish Oat Stout is zacht en soepel op de tong, de heerlijk romige smaak van smeltende chocolade bereikt als eerste het gehemelte. Een intense koffienoot volgt de voet en brengt subtiel rokerige, geroosterde mout en een vleugje gedroogd fruit met zich mee. De stout is een complex, intens bier met een langdurige zoetheid die wordt aangevuld met delicate bittere tonen.
De brouwers van Belhaven raden hun Scottish Out Stout aan als aanvulling op stevige vleesgerechten. De donkergeroosterde smaken passen heerlijk bij gestoofd vlees. Wij denken aan een ovengestoofde boeuf bourguignon met rozemarijnaardappeltjes en een romige rode wijnsaus!
Water, gerstemout , haver , hop, gist