We leven in een ingewikkeld tijdperk. Lactose-intolerantie en glutenintolerantie zijn niet langer ongewoon. De Catalaanse brouwerij Espiga is zich bewust van de groeiende uitdagingen in de voedingssector en heeft speciaal voor alle glutenmijders een bier gebrouwen. Het is al erg genoeg dat pasta en pizza taboe zijn, het is moeilijk voor te stellen als er ook geen bier meer verkrijgbaar is. Gelukkig is er Espiga en hun Blonde Ale!
Sceptici moeten meteen worden verteld dat dit bier in geen enkel opzicht onderdoet voor zijn glutenhoudende collega’s. We durven zelfs te zeggen dat geen enkele Feinspitz het verschil kon proeven. Met hun Blond Ale heeft Espiga een echte fruitbom gecreëerd. Het troebele goudkleurige bier ruikt zodra je het inschenkt heerlijk naar tropisch fruit, witte druiven en sappige watermeloen. De verleidelijke geur belooft niet al te veel: de eerste slok is al een fruitexplosie. De smaak van tropisch fruit blijft behouden en wordt gedragen door een pittige carbonatatie. De afdronk blijft lang bitter en doet zeker verlangen naar een volgende fles!
Espiga’s Blond Ale is een bierachtige openbaring voor iedereen die gluten uit zijn dieet heeft geëlimineerd. En voor alle anderen ook, want het is een uitstekend bier dat uitstekend past bij mediterrane gerechten. Wij adviseren een menu bestaande uit een frisse salade met lauwe geitenkaasdalers, gegrilde vis met rozemarijnaardappelen en een taartje met verse bessen en room als dessert met de goed gekoelde Blond Ale.
Cincin!
Water, gerstemout (glutenvrij), hop, gist