Op het eerste gezicht lijkt het Spiegelau-glas op een typisch glas voor witte of rode wijn. Het heeft de klassieke kenmerken van een dergelijk vat: een smalle, ronde voet, een lange, delicate steel, een bolvormige, naar boven toe taps toelopende kelk en dunwandig, filigraan materiaal. En hoewel wijn zeker lekker smaakt uit dit glas, is het eigenlijk bedoeld voor bier.
De tijd dat we goedkoop, massaal geproduceerd bier rechtstreeks uit de fles dronken, is voorbij en is vervangen door het tijdperk van ambachtelijk bier. Tegenwoordig nemen mensen even de tijd om van gerstensap te genieten. U schenkt de specialiteit, met de hand gemaakt en gemaakt van geselecteerde grondstoffen, in een glas op de juiste temperatuur, bewondert het schuim en de kleur, inhaleert gretig het geurboeket, walst misschien zelfs even in de edele druppel en brengt ten slotte het glas aan uw lippen om te genieten van de eerste slok met al zijn charmes. Net als een dure wijn of een voortreffelijk distillaat.
Het Spiegelau-glas met een inhoud van 0,25 liter biedt precies de juiste omstandigheden voor dergelijke escapades en presenteert biercreaties van allerlei aard in hun meest verleidelijke vorm. En het maakt een prachtig geluid als je het roostert. Saaie drankjes zijn verleden tijd, vandaag proeven we!