Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Het beroep van biersommelier is relatief nieuw. Voordat het werd opgericht, hielden sommeliers zich uitsluitend bezig met wijn: de experts verwierven kennis over de productie van wijn en de kenmerken van de verschillende druivensoorten, professionele smaakanalyses en de combinatie van wijn en spijs. Biersommeliers doen in principe hetzelfde. Je leert de fijne kneepjes van het brouwproces, achtergrondkennis over de afzonderlijke grondstoffen, details over de verschillende bierstijlen, informatie over de kleur, textuur, geur en smaak van het bier, welke gerechten erbij horen en allerlei zaken over de historische achtergrond van ons favoriete drankje. Bier is een levend cultureel bezit waar veel over valt te leren en uiteraard proeft de biersommelier tijdens de opleiding een berg aan verschillende bieren van over de hele wereld.
Als deze beschrijving uw interesse heeft gewekt, kunt u met onze online cursus een voorproefje krijgen van de opleiding tot biersommelier tegen een onverslaanbare prijs. De modules zijn ontworpen door de Duitse Bieracademie en hun experts laten u stap voor stap kennismaken met professionele bierproeverijen.
Het pakket voor Module 1 bevat vijf bierspecialiteiten die in de videocursus worden besproken. Je krijgt exclusieve toegang tot de cursus en een scala aan praktische gadgets voor de proeverij: een bijpassend glas, een bierkleurenkaart en een bierviltje.
Geniet ervan!