Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
De bleke Bock van brouwerij Aufsesser is een overblijfsel uit het verleden: het recept stamt uit een tijd waarin bier uitsluitend met de hand en uit regionale grondstoffen werd geproduceerd. Brouwen was een zeer gerespecteerd beroep en iedere stad, hoe klein ook, had zijn eigen brouwerij. Tegenwoordig is veel van de vroegere glorie verloren gegaan, maar in sommige delen van de wereld is er nog steeds een grote dichtheid aan brouwerijen. Dit geldt bijvoorbeeld voor de thuisbasis van brouwerij Aufsesser. Talloze ambachtelijke brouwerijen doorspekken het bierlandschap met handgemaakte delicatessen met lokale ingrediënten en veel passie.
Het Aufsesser Bockbier is een sterk brouwsel dat in de pilskelder van de brouwerij tot zijn volle glorie heeft gerijpt. Hij wordt gekenmerkt door zijn uitgebalanceerde smaak en de fijne balans tussen lichte pilsmout en de Schlitzer Select-hopvariëteit.
De smaak bestaat uit robuust graan, hoppige kruidige tonen, honingzoete hints en een harmonieuze zuurheid. Dit volle aromaspel harmonieert uitstekend met kruidige gerechten. De brouwerij adviseert er lams- of oude kaas bij en wij stellen ons een menu voor met beide: een luchtige kaassoufflé met huisgemaakte vijgenjam en walnotenbrood als voorgerecht, kortgeroosterd lamsvlees met een korst van boskruiden, spekbonen, jus van donker bier, hertogin Aardappelen en rozemarijnboter als hoofdgerecht en een light, in kwarkknoedels gerold in boterachtig paneermeel met pruimenjam en een klodder kaneelroom als dessert - voeg een light bock toe en de avond is perfect!
Water, gerstemout , hop