Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Terwijl we in de zomer hunkeren naar lichte gerechten uit de mediterrane keuken, verlangen we in de koudere, minder comfortabele helft van het jaar naar stevige, voedzame gerechten. Gebraad, steaks, stoofschotels en koolhydraten zijn tussen oktober en april in opkomst. Een van onze favorieten bij koud, vochtig en druilerig weer is de klassieke biefstuk. Het fijne vlees van de runderrug is door de marmering bijzonder smaakvol en sappig. We schroeien het goede stuk aan beide kanten dicht in olie verrijkt met kruiden en knoflook en voegen nog een paar vlokken boter toe voordat het vlees de oven in gaat. We serveren dit met een romige saus gemaakt van donker bier, runderbouillon en rode uien, evenals gegroefde friet en een bijgerecht van veldsla gemengd met citroenvinaigrette.
Het perfecte bier voor dit feestmaal (en alle andere sterke gerechten) is het donkere bockbier van brouwerij Rothenbach. Brouwerij Aufsesser maakt een nuchter, sterk bier dat wordt gebrouwen met donkere Münchenmout en karamelmout en verfijnd met de hopsoort Perle. De delicatesse heeft een alcoholpercentage van 6,5% en een compact, moutig karakter. Het hazelnootbruine brouwsel brengt volle tonen van delicaat smeltende chocolade, bittere hop en volle granen op de tong. Bockbier harmonieert uitstekend met de smaakcomponenten van hartige gerechten en maakt van elke maaltijd een culinair genot.
Water, gerstemout , hop