Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Voordat lichte bieren biertuinen en pubs veroverden, waren donkere bieren de norm. Dit kwam door de traditionele mouttechniek: het graan werd gedroogd en boven een open houtvuur geëest, waardoor het een rijke kleur en geroosterde aroma's kreeg. Dit traditionele brouwproces heeft eeuwenlang de smaak gevormd en is nog steeds terug te vinden in klassieke donkere bieren – ook al worden deze tegenwoordig zelden gebrouwen met rookovenmout.
Augustiner Dunkel wordt volgens een oud recept geproduceerd (zonder gerookte mout). De wortels van Augustiner-Bräus gaan terug tot de 13e eeuw, toen monniken buiten München begonnen met het brouwen van bier voor hun eigen kloosterbehoeften. Zelfs na de secularisatie bleef het oorspronkelijke karakter behouden en is Augustiner Dunkel tot op de dag van vandaag een authentieke vertegenwoordiger van de Beierse biergeschiedenis.
In het glas presenteert deze delicatesse van ondergisting zich in een diep koperbruin met robijnrode reflecties en wordt bekroond door een romig, ivoorkleurig schuim. In de neus ontvouwen zich zoete karameltonen en subtiele geroosterde aroma's, die doen denken aan vers gezette espresso, zuurdesembrood en een vleugje hout. In de mond is de Augustiner Dunkel evenwichtig en complex: licht karamelzoet in de aanzet, vervolgens kruidig met hints van broodkruiden en delicaat fruit. Zachte geroosterde aroma's en een subtiele bitterheid ronden de smaakbeleving harmonieus af. Ondanks de complexiteit is hij aangenaam doordrinkbaar en toegankelijk.
Water, gerstemout , hop