Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Een Belgisch-Beierse samenwerking is de Chiemsee Wit uit Camba Beieren. Strikt genomen was er geen Belg betrokken bij het creatieve proces; de Belgische betrokkenheid bleef beperkt tot het inbrengen van de bierstijl. De Wit is een klassieker uit België en kenmerkt zich door de combinatie van twee bijzondere smaakcomponenten: tonen van zongerijpte sinaasappelen en pittige koriander bepalen het karakter van de Wit en maken het tot een unieke specialiteit.
De Beierse interpretatie van camba bevat noch korianderzaad noch sinaasappelschil, maar de twee aroma’s zijn toch duidelijk waarneembaar. Om te voldoen aan de Beierse Zuiverheidswet wordt dit effect bereikt door de met de hand geplukte grondstoffen en een meesterlijk brouwproces. Twee soorten hop en echte Belgische biergist geven het bier zijn fijne smaak, terwijl twee verschillende moutsoorten fluweelzachte zachtheid en harmonie aan het bier geven.
De Beiers-Belgische biercreatie vloeit in een rijke goudtint in het glas en heeft een kroon met fijne poriën van wit schuim op het troebele lichaam. In de neus is de Chiemsee Wit fris en fruitig: sappige sinaasappeltonen ontmoeten kruidige specerijen. Het eerste drankje onthult een slank lichaam met een heerlijke frisheid. De Wit vom Chiemsee is de perfecte verfrissing voor warme zomerdagen en lest je dorst met sappige fruittonen, delicate zuurheid, zachte zoetheid en subtiele bitterheid.
Water, gerstemout , tarwemout , havermout , hop, gist