De grenzen tussen bier en wijn vervagen steeds vager en we kunnen niet zeggen dat dat ons stoort. Waar vroeger een duidelijke keuze tussen bier en wijn nodig was, zijn er tegenwoordig magische hybride wezens die het beste van beide werelden in onze glazen toveren. Brouwerijen halen vaak experts aan boord om deze bijzondere brouwsels te ontwikkelen. De wijnmakers brengen niet alleen hun kennis en kunde mee, vaak hebben ze ook druiven, most of vaten bij zich.
Dit gebeurde ook met de nieuwste creatie van Freigeist Bierkultur: Sauerland Oxidation is in samenwerking met wijnhuis Dr. Loosen ontstond en het team uit de Midden-Moezel ondersteunde de brouwers met advies, steun en druiven. Het druivenbier dat ze samen maakten, heeft een sterk alcoholpercentage van 6,0% en heeft de lichtgouden kleur van fijne witte wijn. Een geurcompositie van lichte druiven, vers gesneden boskruiden en eikenhout vult de lucht en wekt de dorst naar bier. De eerste smaak onthult een lichtvoetig lichaam met levendige kooldioxide. Lichte mout ontmoet de fruitige zoetheid en zuurgraad van witte druiven en kruidige gist. Sauerland Oxidatie is een onconventioneel genot waar zowel wijn- als bierliefhebbers waar voor hun geld krijgen.
Oxidatie is overigens een term uit de oenologie en beschrijft het effect dat zuurstof heeft op wijn.
Water, tarwemout , gerstemout , wijn, hop, gist