We are taking inventory. Therefore, there may be problems with availability!
Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Vroeger was de boswachter een belangrijk onderdeel van de bierproductie. Alle ketels en pannen moesten met houtvuur worden bediend en bovendien werd de mout boven een knetterend vuur gedroogd. De boswachter was verantwoordelijk voor de gezondheid van het bos en de constante aanvoer van goed brandhout: hij zorgde voor de bomen en zorgde door zijn controle en controle voor de aanvoer van hout voor brouwerijen en alle anderen.
Tegenwoordig wordt er geen warmte meer gegenereerd door houtvuren. De elektriciteit komt uit het stopcontact en de mout wordt niet meer geëest. Boswachters zijn echter nog steeds verantwoordelijk voor het welzijn en het voortbestaan van onze bossen. Ter ere van hen heeft de Gampertbräu een boswachter als boegbeeld gekozen. Op de etiketten staat een heer, gekleed in bosgroen, met een prachtige baard en een pijp. Hij heeft een kroes goudkleurig bier in zijn hand. Alle creaties van Gampert zijn naar hem vernoemd, inclusief de Förster-Märzen.
Dit traditionele Frankische brouwsel vloeit in helder goud in het glas en brengt naast maar liefst 5,5% alcoholgehalte een volle body en sterke aroma’s op tafel. De lekkere drank smaakt naar ovenvers brood, romige bloesemhoning, gebrande mout en hartige granen. Een subtiele bitterheid en een subtiele fruitigheid ronden het geheel af.
Water, gerstemout , hop, hopextract, gist