Karper is een populaire voedselvis die in Franken en Beieren in vele vormen wordt gegeten. Je kunt het heerlijke waterdier bakken in beslag, braden in de oven, koken in een bouillon van azijn, witte wijn en kruiden (“karperblauw”), voorzien van een aardappel- of amandelkorst, er soep van maken of roken Het. Traditioneel is karper alleen verkrijgbaar in cafés en restaurants in de maanden waarin een “r” staat en de vis komt uit een van de talloze karpervijvers in Beieren of wordt wild gevangen.
Ook brouwerij Hösl is naar de Karpfen gekomen: in de brouwerijherberg kun je genieten van de lekkerste zelfgemaakte visgerechten en er is zelfs een themabier. De karperdrank is een volmondig festivalbier dat het jaarlijkse karperseizoen viert en heerlijk smaakt bij vis. Op het etiket staat een prachtige spiegelkarper afgebeeld, waarachter een koperrood brouwsel schuilgaat met een fijne schuimsluier en een matig alcoholpercentage van 5,4%. Het volle bier is heerlijk moutig en brengt harmonieus afgeronde tonen van robuust graan, romige karamel en zacht fruit in het glas.
De karperdrank van Hösl werd gebrouwen ter gelegenheid van de Fish Adventure Weeks 2024. Dit jaarlijkse evenement viert de prachtige visdiversiteit van Beieren en gebruikt talloze campagnes om de aandacht te vestigen op de noodzaak van bescherming van onze vijvers, vijvers en waterwegen.
Brouwwater, gerstemout , melanoïdinemout , hop, gist