Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
In een jaar waarin veel dingen heel slecht gingen, ben je nog blijer met goed nieuws. Echt goed nieuws is bijvoorbeeld dat brouwerij Kundmüller met haar fijne Weiherer-bier de Duitse Ambachtelijke Brouwerij van het Jaar 2020 is geworden.
Deze overwinning voor de Frankische biercultuur vieren wij met een echte bierspecialiteit van Kundmüller. De Weiherer Hopfenweizen is een echt hoogtepunt onder de moutige witbieren en maakt indruk met een prachtig hopboeket dat de klassieke tarwetonen prachtig aanvult. De hoptarwe uit Franken wordt gebrouwen met vier soorten hop en koud gehopt met Polaris, Cascade en Citra. Het resultaat is een slank witbier met een pittig karakter en een bijzondere smaak.
De Weiherer Hopfenweizen vloeit in een gisttroebel ambergoud het glas in en is versierd met een statige kroon van luchtig, sneeuwwit schuim. De klassieke geur van rijpe banaan, kruidige kruidnagel en sterke gist wordt in de neus begeleid door verfrissende tonen van zonovergoten sinaasappel, gele steenvruchten en sappige hop. De initiële smaak volgt de olfactorische eerste indruk en verwent de tong en het gehemelte met een symfonie van uitgebalanceerde hop- en mouttonen. Romige bananenmix met kruidnagel, gist en honing, de hop voegt een verfrissende fruitnoot en pittige aroma’s van citrusfruit toe. Een fijne bitterheid rondt het zoete aromaspel vakkundig af.
Een uitstekend witbier en precies het juiste bier voor iedereen die een beetje variatie in een tarweglas wil!
Water, tarwemout , gerstemout , hop, gist