Bierkelders zijn het onofficiële hoogtepunt van de Frankische eetcultuur: waar bier vroeger in diepe, altijd koele rotskelders werd bewaard en gerijpt, kun je nog steeds vers getapt bier drinken en jezelf trakteren op een stevige snack. Biertuinen en -kelders zijn te vinden in bijna elke stad in Franken en de bierdorstige bezoeker heeft een breed scala aan verschillende locaties om uit te kiezen. De meeste terrassen en tuinen bieden schaduwplekken onder dikke, oude kastanjebomen en verleiden je met knapperig brood uit de steenoven, zelfgemaakte worstspecialiteiten, zuurkazen, goede mosterd en een eigen versie van een stevig kelderbier .
Een bijzonder smaakvol voorbeeld uit deze categorie is het Hallerndorfer Kellerbier van Rittmayer. De Frankische brouwerij beschikt over twee bierkelders die verleiden met een gezellige sfeer, een bowlingbaan en nuchtere culinaire hoogstandjes. Het kelderbier bekroont elk bezoek en is zelfs op warme dagen verfrissend met zijn samenstelling van rijp fruit, fijn gebrande moutzoetheid en elegante hints van hop. Donkere gerstemout en gebrande mout zijn verantwoordelijk voor het koperachtig glinsterende kastanjebruin. De sterke korrel geeft het brouwsel zijn warme roestbruine kleur en zorgt voor het volle moutkarakter.
Kellerbier smaakt bijzonder lekker in de bierkelder, maar ook thuis prikkelt de ambachtelijke specialiteit alle zintuigen. Veel succes, waar je ook drinkt!
Water, gerstemout , hop, gist