Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
In de hedendaagse bierscene streven brouwers ernaar hun klanten te plezieren met de meest verfijnde en smaakvolle bieren. Direct hierachter schuilt het verlangen naar erkenning onder collega’s en experts. Om met elkaar te kunnen concurreren en de beste creaties te vinden, hebben brouwers, sommeliers en voedingsdeskundigen wedstrijden uitgeschreven. Tijdens deze evenementen strijden brouwers op nationaal en internationaal niveau tegen elkaar en kiezen ze de beste bieren in verschillende categorieën. De World Beer Cup bijvoorbeeld is een mondiale wedstrijd die ieder jaar plaatsvindt en waarbij in een schitterend spektakel de beste bieren ter wereld worden uitgekozen.
Het Störtebeker Brauquartier heeft al verschillende prijzen ontvangen in deze prestigieuze wedstrijd. In 2014 bijvoorbeeld: In de categorie “Best Dark Wheat Beer” won hun populaire Rye-Weizen de gouden medaille.
Het smaakvolle witbier is gemaakt met een aromatisch trio van tarwe-, gerst- en roggemout. Zowel de granen als de hop komen uit gecontroleerde biologische landbouw en worden onder de deskundige handen van de brouwers een echte specialiteit. Störtebeker's versie van een donkere tarwe vloeit in een iriserend koperrood het glas in en is versierd met romig, ivoorkleurig schuim. De smaak scoort met een samenstelling van banaan, kruidnagel, karamel en kruidige gist. Een verrassend boeket van chocoladetonen, vanille en gekonfijt rood fruit geeft de roggetarwe net dat beetje extra.
Water, gerstemout , tarwemout , roggemout , hop, gist