Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
De eerste vorst trekt door het land en bedekt de wereld met een witte gloed, de wind fluit door de tussenjassen en de zon heeft niet meer zoveel kracht als een paar weken geleden. De herfst en winter komen eraan en brengen vriestemperaturen, sneeuw en ijs met zich mee. Wat het afscheid nemen van de zomer elk jaar een beetje makkelijker maakt, zijn seizoensspecialiteiten die alleen in de koude helft van het jaar verkrijgbaar zijn. De klassieker is glühwein, maar voor wie liever bier drinkt is er ook een alternatief: de glühwein punch van Störtebeker.
De brouwerij uit Stralsund heeft een winterse creatie ontwikkeld, gemaakt met feestelijke kruiden en fijn vlierbessensap en die zowel koud als warm gedronken kan worden.
Het speciaalbier voor koude dagen vloeit prachtig robijnrood het glas in en is onverwarmd versierd met een indrukwekkende schuimkraag van delicaat roze schuim. Een sterke potpourri van rode bessen, kaneel en kruidnagel stijgt naar de neus en verleidt je tot het nemen van de eerste slok. Deze volgt de eerste indruk en streelt het gehemelte met winterkruiden en het diepe, fruitige aroma van vlierbessen. Zachte mouttonen en een vleugje hop ronden de smaak harmonieus af.
De glühwein punch van Störtebeker is zowel warm als koud een genot!
Bier (water, gerstemout , hop, gist), vlierbessensap, frisdrank (invertsuiker, vlierbessensap uit vlierbessensapconcentraat, zuurteregelaar citroenzuur, natuurlijke aroma's)